ΑΚΕΛ: Xαιρετίζει τις θέσεις ΥΠΕΞ για ασφάλεια και εγγυήσεις

Σε «θολά» νερά συνεχίζει να πλέει η πολιτική ηγεσία στο Κυπριακό, λόγω των ζητημάτων εμπιστευτικότητας που εγείρονται ,αλλά και λόγω προηγούμενων κακών παραδειγμάτων «διαρροής» εμπιστευτικών εγγράφων.

Παρά ταύτα και ενόψει της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, στις 8 Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, προσανατολίζεται να δώσει δικαίωμα στα κόμματα, να επιθεωρήσουν τα 40 έγγραφα που κατατέθηκαν στις συνομιλίες. Στόχος να έχουν ιδίαν άποψη για το τι διαμείβεται στις διαπραγματεύσεις.

Η εξέλιξη αυτή δεν θεωρείται άσχετη με τη θέση της κυβέρνησης, μετά τις

σχετικές ανακοινώσεις για το περιουσιακό, ότι «οι επί του πρακτέου εξελίξεις ουδόλως επιτρέπουν τέτοιας σφοδρότητας κριτική».

Η πρακτική αυτή υπενθυμίζεται ότι υιοθετήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως απάντηση στη συνήθη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων.

Πέραν τούτου υπήρξε άλλη μια συμφωνία του ΑΚΕΛ με κυβερνητική θέση.

Πρόκειται για την αντίδραση του ΑΚΕΛ σε συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, στην εφημερίδα "Φ" όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η παρουσία στρατών στην Κύπρο μετά τη λύση ή ακόμη και η χρήση του ΝΑΤΟ για θέματα ασφάλειας δεν πρόκειται να βοηθήσουν.

Σχολιάζοντας ο Χρίστος Χριστοφίδης χαιρέτισε τη θέση Κασουλίδη και ευχήθηκε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση να μείνουν σταθεροί μέχρι τέλους σε αυτή τη σωστή θέση.

"Η θέση ότι στη λύση του κυπριακού, η ύπαρξη στρατών δεν θα βοηθήσει την αναγκαία ασφάλεια για Ε/κ και Τ/κ, όπως και η θέση ότι στρατιωτικοί οργανισμοί, και ιδιαίτερα το ΝΑΤΟ, δεν θα συμβάλουν στην ασφάλεια αλλά αντίθετα θα λειτουργήσουν αποσταθεροποιητικά, είναι πάγιες θέσεις του ΑΚΕΛ" εξήγησε ο κύριος Χριστοφίδης.

Μιλώντας στο μνημόσυνο του Χριστάκη Αντωνά, που αγνοείτο από το 1974 μέχρι το 2007 που ταυτοποιήθηκαν τα λείψανα του, ο κ.Φωτίου είπε πως "ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για λύση του Κυπριακού και είναι έτοιμος να αξιοποιήσει στο έπακρο το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, αξιοποιώντας τις διεθνείς γεωπολιτικές συγκυρίες που διαμορφώνονται στην περιοχή".

Keywords
Τυχαία Θέματα