ΑΚΕΛ: Aναγκαία η αύξηση εκλογικού ορίου - Υπερβολικό το 5%

Υπερβολικό θεωρεί το ΑΚΕΛ το ποσοστό 5% για αύξηση του εκλογικού ορίου για αυτό και θα επιχειρήσει να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις για καθορισμό μικρότερου ορίου.

Η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, υπό το φως της συζήτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με το όριο εισδοχής στη Βουλή των Αντιπροσώπων,

συζήτησε τη σχετική πρόταση που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ που προνοεί για αύξησή του στο 5%.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το μέλος του ΠΓ Στέφανο Στεφάνου, η Κ.Ε. συζήτησε ευρύτερα τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία της Βουλής και εν γένει στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ:

1. Θεωρεί ότι θα πρέπει να επέλθουν αλλαγές έτσι ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία της Βουλής. Για τούτο το ΑΚΕΛ έχει ετοιμάσει και θα καταθέσει ενώπιον των Κομμάτων συνολική πρόταση για βελτίωση του Κανονισμού που ρυθμίζει τη λειτουργία και τις εργασίες της Βουλής.

2. Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της πολιτικής ζωής και της αντιμετώπισης των προβλημάτων που υπάρχουν, η Κ.Ε. θεωρεί αναγκαία την αύξηση του εκλογικού ορίου. Ταυτόχρονα, όμως, θεωρεί ότι η πρόταση του ΔΗΣΥ για αύξηση του ορίου στο 5% είναι υπερβολική.

Η Κ.Ε. εξουσιοδότησε το Πολιτικό Γραφείο να προβεί σε διαβουλεύσεις για τον καθορισμό ορίου, μικρότερου του 5%, σε μια προσπάθεια να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα