Ακάμας: Έτσι έγινε το μοιραίο - «Από θαύμα γλίτωσαν οι 5»

Μια γυναίκα νεκρή και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός του φρικτού ατυχήματος που έγινε την περασμένη Κυριακή στην ανοικτή θαλάσσια περιοχή του Ακάμα, στην ευρύτερη περιοχή του Fontana Amorosa.

Το ερχόμενο Σάββατο θα διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της άτυχης Κινέζας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Όπως πληροφορείται το SigmaLive, από την εξέλιξη των ερευνών για το θαλάσσιο ατύχημα, τις οποίες έχει αναλάβει η ΑΔΕ Πάφου, φαίνεται πως κάτω από τις συνθήκες που έγινε το μοιραίο,

από τύχη δεν μιλάμε για τραγωδία με 6 νεκρούς. Υπό τις συνθήκες που έγινε το ατύχημα, εξηγούν αρμόδιες πηγές στο SIgmaLive, με την ταχύτητα που προσέκρουσε το speed boat, «θα έπρεπε να τραυματιστούν θανάσιμα όλοι οι επιβαίνοντες».

Από προκαταρκτική μαρτυρία που έδωσε ο χειριστής, φαίνεται να γύρισε ενώ επέβαινε στο σκάφος, για να πιάσει έναν τροχό. Τότε και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, όταν γύρισε, έχασε τον έλεγχο του σκάφους, με αποτέλεσμα αυτό να προσκρούσει σε βράχια σχεδόν στην ακτή.

Το σκάφος, τύπου γιοτ, δεν είναι από τα σκάφη τα οποία μεταφέρουν πλήρωμα. Ο χειριστής του σκάφους, πατέρας 3 παιδιών από την Πάφο, βρίσκεται στο Νοσοκομείο και νοσηλεύεται με τραύμα στη σπονδυλική στήλη, το οποίο δεν αποκλείεται να του αφήσει και μόνιμη βλάβη. Ο χειριστής ήταν υπεύθυνος για τη συντήρηση του σκάφους. Ο ιδιοκτήτης του είναι μόνιμος κάτοικος Λευκωσίας και έπιανε το σκάφος του όταν πήγαινε στην περιοχή.

Εναντίον του εκκρεμεί σχετικό ένταλμα σύλληψης, το οποίο για ευνόητους λόγους δεν έχει εκτελεστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα