Το σκητ στο Μπακού σε δυο … δόσεις!

Λόγω της μεγάλης διάρκειας των φετινών Πανευρωπαϊκών Αγώνων Σκοποβολής στο Μπακού, η κυπριακή αποστολή του σκητ θα φθάσει σε δυο … δόσεις στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν. Η ομάδα των γυναικών με τις Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντίνα Νικολάου και τη νεάνιδα Σωτηρία Ανδρέου, που αγωνίζονται στις 30 Ιουλίου, έφθασαν χθες (Τετάρτη) μαζί με τους προπονητές τους Μιχάλη Κατζιανή και Αντώνη Ανδρέου, καθώς και τους αθλητές Δημήτρη Κωνσταντίνου, Μεχμέτ Σαμπάτζιη και Χριστόδουλο Κόκκινο. Σήμερα αναχωρούν για το Μπακού οι διεθνείς σκοπευτές μας Γιώργος

Αχιλλέως και Τάσος Χαπέσιης που μαζί με το Δημήτρη Κωνσταντίνου θα στελεχώσουν την εθνική ανδρών, καθώς και οι έφηβοι Νικόλας Βασιλείου και Πέτρος Εγγλεζούδης που θα αγωνιστούν στην εθνική εφήβων μαζί με τον Χριστόδουλο Κόκκινο. Τους αθλητές σήμερα συνοδεύουν οι προπονητές Αντώνης Νικολαΐδης και Τάκης Χριστοφόρου. Ο αγώνας των ανδρών και εφήβων στο σκητ, θα διεξαχθεί το διήμερο 31 Ιουλίου – 1η Αυγούστου. Ο αγώνας των ζευγαριών (Mixed Team) θα γίνει στις 2 Αυγούστου και η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί με δυο «ζεύγη». Το πρώτο θα αποτελείται από τους Δημήτρη Κωνσταντίνου και Άντρη Ελευθερίου και το δεύτερο από τους Γιώργο Αχιλλέως και Παναγιώτα Ανδρέου.

Οι αθλήτριες του σκητ θα έχουν την ευκαιρία για τρεις πούλες επίσημη προπόνηση το Σάββατο 29 Ιουλίου, ενώ οι αθλητές θα προπονηθούν δυο πούλες (50 δίσκους) το Σάββατο και μια πούλα την Κυριακή.

Η καινοτομία στη φετινή διοργάνωση, θα είναι ο ομαδικός αγώνας του σκητ γυναικών, όπου τα μετάλλια δεν θα κριθούν από τον κανονικό αγώνα (75 δίσκοι για κάθε σκοπεύτρια), αλλά οι οκτώ πρώτες ομάδες θα διαγωνιστούν μεταξύ τους με το σύστημα «νοκ άουτ» μέχρι την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας. Η πρώτη ομάδα στην κατάταξη θα αγωνιστεί με την όγδοη, η δεύτερη με την έβδομη, η τρίτη με την έκτη και η τέταρτη με την πέμπτη. Στη συνέχεια η νικήτρια του 1-8 με τη νικήτρια 4-5, η νικήτρια 2-7 με τη νικήτρια 3-6 κοκ, μέχρι τη «μονομαχία» για το χρυσό μετάλλιο.

Τόσο οι αθλητές μας του σκητ (άνδρες και έφηβοι), όσο και οι αθλήτριες μας (γυναίκες και νεάνιδα), έχουν όλα τα φόντα και οι ίδιοι αισθάνονται τις προσδοκίες της ΣΚΟΚ και της αθλητικής Κύπρου, για ατομική και ομαδική διάκριση στην κορυφαία πανευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι εθνικές μας ομάδες γυναικών και εφήβων, βρίσκονται στην κορυφή της Ευρώπης, από την περσινή διοργάνωση των Πανευρωπαϊκών στο Λονάτο, όπου εξασφάλισαν τα χρυσά μετάλλια, ενώ χρυσό μετάλλιο εξασφάλισε και ο έφηβος Νικόλας Βασιλείου. Η Κωνσταντίνα Νικολάου ήταν η «αργυρή» νικήτρια της περσινής διοργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα