Αισιοδοξία ΚΔ για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Την πεποίθηση ότι στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές για την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ και τον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκφράζουν ανώτερες πηγές της κυβέρνησης, στο Sigmalive.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και υπηρεσιακούς παράγοντες, μεταβαίνει την Τετάρτη, 21/3, στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε

επίσης: Στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ - Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Ο κ. Αναστασιάδης αναμένεται να φτάσει στις Βρυξέλλες γύρω στις 12:00 μ. ώρα Κύπρου.

Το βράδυ της 22ας Μαρτίου οι αρχηγοί των κρατών μελών θα έχουν δείπνο εργασίας, όπου αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, και οι σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης: Ο Τουσκ θα θέσει σε Ερντογάν την τουρκική παραβατικότητα

Στο εν λόγω δείπνο αναμένεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα λάβει τον λόγο και θα θέσει στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντοναλντ Τουσκ και στους αρχηγούς των κρατών μελών την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Για τη συμπερίληψη των σχετικών αναφορών στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εν όψει και της ευρωτουρκικής συνόδου στη Βάρνα στις 26/3, κινήθηκε διπλωματικά ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Διαβάστε επίσης: Ο Χριστοδουλίδης ζήτησε καταδίκη των τουρκικών ενεργειών

Ο κ. Χριστοδουλίδης έθεσε επιτακτικά στο τραπέζι των διαβουλεύσεων στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, την τουρκική προκλητικότητα.

Τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να γνωστοποιηθούν με το πέρας της συνόδου στις 22 – 23 Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο το πρωί της 24ης Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα