"Βόμβες ραδιενέργειας" στο Κάβο Γκρέκο - Στοιχεία&επιπτώσεις

Επικίνδυνες μετρήσεις καταγράφηκαν στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο όπου υπάρχουν οι κεραίες αναμετάδοσης, σύμφωνα με μελέτη του καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών δρ Αντρέα Νεοκλέους.

Μετρήσεις έγιναν σε διάφορες αποστάσεις από την περίφραξη Κάβο Γκρέκο της έντασης μη ιονίζουσας ακτινοβολίας στην περιοχή συχνοτήτων από 27ΜΗz μέχρι 2.5 GHz, στην περιοχή συχνοτήτων από 800 MHz μέχρι GHz και στην περιοχή συχνοτήτων από 2.4GHz

μέχρι GHz μέχρι 6.0 GHz.

Τα ευρήματα των μετρήσεων είναι μέχρι και 113 φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Επίσης, έγιναν μετρήσεις της καρκινογόνου ραδιενεργού ιονίζουσας ακτινοβολίας στα ίδια σημεία.

Βρέθηκε ότι η μη ιονίζουσα ακτινοβολία που μετρήθηκε περιέχει και παλμική ακτινοβολία και προέρχεται από τις κεραίες ή άλλες κατασκευές εκπομπής του Κάβο Γκρέκο.

Όλες οι μετρήσεις έγιναν σε ύψος 1μ. από το έδαφος και καταγράφονται στον πίνακα που παρατίθεται πιο κάτω.

Όλες οι μετρήσεις της ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τις κεραίες κι άλλες κατασκευές εκπομπής, ξεπερνούν κατά πολύ τα κρίσιμα όρια προστασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχώς βλαπτικές επιδράσεις στην υγεία των γύρω κατοίκων, όπως και των εργαζομένων, επισκεπτών και τουριστών που παραμένουν στην περιοχή αρκετό χρόνο του 24ωρου.

Οι επιπτώσεις

Τα όρια αυτά είναι πολύ υψηλά σύμφωνα με τη μελέτη και βασίζονται στα θερμικά φαινόμενα που προκαλεί η ακτινοβολία αυτή, με αποτέλεσμα να γίνεται αύξηση της θερμοκρασίας του ανθρωπίνου σώματος, δηλαδή πυρετός, με τον ίδιο μηχανισμό που λειτουργούν οι φούρνοι των μικροκυμάτων.

Τα επόμενα βήματα

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσο, ο οποίος μίλησε στο SigmaLive, με το που παραλήφθηκε η μελέτη αυτή τον περασμένο Ιούλιο άμεσα απεστάλησαν επιστολές σε διάφορα Υπουργεία. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει οτιδήποτε, επισημαίνει ο Δήμαρχος, ενώ υπάρχει το πάγιο αίτημα της απομάκρυνσης των κεραιών αυτών από την περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα