Αγωγή μάνας Καλοψιδιώτη κατά ΚΔ -Διορίζεται ομάδα ανακριτών

Ένας και πλέον μήνας έχει περάσει από το φρικτό μακελειό που συγκλόνισε το παγκύπριο και στοίχισε την ζωή σε τέσσερα πρόσωπα. Οι εξελίξεις που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες, μετά και την αποκάλυψη των λανθασμένων χειρισμών της Αστυνομίας, είναι ραγδαίες.

Σήμερα Τρίτη (09/08/2016) ο Γενικός Εισαγγελέας αναμένεται να ανακοινώσει την ομάδα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών οι οποίοι θα διερευνήσουν σε βάθος τα γεγονότα του τετραπλού φονικού αλλά και τις περαιτέρω πτυχές που προέκυψαν σε διακρατικό επίπεδο, μετά και την γκάφα ολκής,

από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου.

Σε μια νέα εξέλιξη, αγωγή κατά της Δημοκρατίας προτίθεται να κινήσει η μητέρα του Φάνου Καλοψιδιώτη, Κούλλα Θεοφάνους.

Η κ.Θεοφάνους, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, θα ζητήσει συνάντηση με τον ίδιο τον Αρχηγό. Αντικείμενο της αγωγής θα είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μη προστασία του γιου της από της αρχές, οι οποίες ενώ γνώριζαν τα σχέδια δολοφονίας εις βάρος του, εντούτοις δεν τον προστάτευσαν.

Οι ανεξάρτητοι ανακριτές θα ασχοληθούν διεξοδικά με τη γκάφα αστυνομικού της Ιντερπόλ Λευκωσίας να τηλεφωνήσει στον φερόμενο ως εγκέφαλο της δολοφονίας του Φάνου Καλοψιδιώτη.

Επίσης, θα διερευνήσουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης, περιλαμβανομένων και των πληροφοριών, που διαβιβάστηκαν στην Αστυνομία Κύπρου από τις σερβικές Αρχές και αν από αυτές προκύπτουν οποιεσδήποτε ποινικές ευθύνες για μέλη της Αστυνομίας.

Θα διερευνήσουν και ενδεχόμενη εμπλοκή κι άλλων μελών της Αστυνομίας σε αδικήματα διαφθοράς, αναφορικά με τον τετραπλό φόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα