Άγιο Φως: Πότε καταφθάνει στην Κύπρο – Πως θα διανεμηθεί

Το Άγιο Φως καταφθάνει στο νησί μας από τους Αγίους Τόπους και θα διανεμηθεί σ’ όλους τους ναούς της Κύπρου πριν την Ακολουθία της Αναστάσεως.

Το απόγευμα Μεγάλου Σαββάτου, η ώρα 18:30, το Άγιο Φως καταφθάνει σε πτήση ιδιωτικού αεροπλάνου στο παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του Προέδρου του μη κυβερνητικού οργανισμού, Μάριου Σταύρου, στο SigmaLive εξασφαλίσαμε και σας παρουσιάζουμε

όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τη διαδικασία διανομής του Άγιου Φωτός ανά το παγκύπριο.

Σε μια μικρή εκδήλωση στο χώρο του αεροδρομίου, ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος θα υποδεχτεί τον ερχομό του φωτός στο νησί μας.

Την ευθύνη διανομής έχει αναλάβει ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου στην Κύπρο, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος. Η διανομή θα γίνει ταυτόχρονα από τα ανάλογα κλιμάκια με τρείς τρόπους: Ο πρώτος τρόπος θα είναι σε αυτοκίνητα με συνοδεία μοτοσικλετιστών, ο δεύτερος τρόπος με τα λεωφορεία του ΟΣΕΛ και τρίτος δια της θαλάσσης.

Το REACTION Youth for the Prevention θα είναι σε συνεργασία με την Εξαρχία του Αγίου Τάφου, τις κατά τόπου Ιερές Μητροπόλεις, τον ΟΣΕΛ, την Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αθλητών Αγώνων Αυτοκινήτου, τους Ενωμένους Μοτοσικλετιστές ΚΟΥ ΚΟΥ ΑΟ, τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας, τη Λέσχη Varadero and Friends Fa.cy και τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Σολέας για την μεταφορά του φωτός σε πέρα από 100 Δήμους και κοινότητες.
Ενώ στο Αλιευτικό Καταφύγιο θα καταφτάσει δια θαλάσσης από το Άκατο της Λιμενικής &Ναυτικής Αστυνομίας, με τη συνοδεία σκαφών του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ψαράδων Ζυγίου. Η άφιξή θα γίνει ενόψει εκδήλωσης στο Λιμανάκι Ζυγίου στις 20:15 του Μεγάλου Σαββάτου.

Ο οργανισμός REACTION θα συνεργαστεί επίσης, με την Ιερά Μητρόπολη Τριμυθούντος, τη Λιμενική &Ναυτική Αστυνομία, το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου, τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Ψαράδων Ζυγίου και 22 κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας και Λεμεσού.

Αύριο θα έχουμε ενημέρωση για την ακριβή ώρα άφιξης του Αγίου Φωτός σε όλα τα σημεία της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα