Αθώωση Καλλή Αντωνίου για απόπειρα φόνου του Π. Σολωμού

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου με σημερινή απόφαση του αθώωσε και απάλλαξε από τις έξι συνολικά κατηγορίες που αντιμετώπιζε, τον Καλλή Αντωνίου 70 χρόνων από το Αυγόρου ο οποίος κατηγορείτο για απόπειρα φόνου του συγχωριανού του Παναγιώτη Σολωμού 67 ετών.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης στις 9 Νοεμβρίου 2015 ενώ ο Παναγιώτης Σολωμού οδηγούσε το τρακτέρ του σε χωματόδρομο και κατευθυνόταν προς το χωράφι του που βρίσκεται πίσω από την Τεχνική Σχολή Αυγόρου, δέχθηκε πισώπλατα ένα πυροβολισμό, που τον έπληξε στη δεξιά κροταφική χώρα,

στη δεξιά ωμοπλάτη και στη ράχη.

Παρά τα τραύματα του, ο Σολωμού τηλεφώνησε στον γιο του ο οποίος πήγε στη περιοχή τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενώ προτού χάσει τις αισθήσεις του κατονόμασε τον Αντωνίου ως το άτομο που τον πυροβόλησε.

Ο Αντωνίου συνελήφθη το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου και όταν οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο έκρινε όλους τους μάρτυρες κατηγορίας αντικειμενικούς και αμερόληπτους μάρτυρες, αποδέχεται ότι είπαν την αλήθεια και η μαρτυρία τους έγινε αποδεκτή στο σύνολο της.

Οσον αφορά τους μάρτυρες υπεράσπισης το Δικαστήριο έκρινε ότι ήταν αντικειμενικοί και αμερόληπτοι ενώ η μαρτυρία τους γίνεται αποδεκτή από το Κακουργιοδικείο αφού «ουσιαστικά δεν αμφισβητήθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή».

Αναφορικά με την αξιολόγηση της μαρτυρίας του παραπονούμενου δηλαδή του Παναγιώτη Σολωμού το Δικαστήριο έκρινε ότι αυτή όσον αφορά τον πυροβολισμό που δέχθηκε από τον κατηγορούμενο «παρουσιάζει σοβαρές ασάφειες, αοριστίες και αδυναμίες».

Σημειώνει ακόμα ότι οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες ο παραπονούμενος αντιλήφθηκε ένα αυτοκίνητο να εξέρχεται από το γήπεδο της Τεχνικής Σχολής Αυγόρου κατά τον κρίσιμο χρόνο, δημιουργούν στο Δικαστήριο «ισχυρές και εύλογες αμφιβολίες» εάν πράγματι επρόκειτο για το αυτοκίνητο του Καλλή Αντωνίου με οδηγό τον ίδιο, σημειώνοντας πως το Κακουργιοδικείο δεν έχει «πειστεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο παραπονούμενος είχε αντιληφθεί κατά τον κρίσιμο χρόνο τον κατηγορούμενο να οδηγεί το αυτοκίνητο του και να εξέρχεται της Τεχνικής Σχολής Αυγόρου».

Το Δικαστήριο στην απόφαση του δεν έκανε αποδεκτούς αρκετούς άλλους ισχυρισμούς του παραπονούμενου και σημείωσε πως η Κατηγορούσα Αρχή απέτυχε να αποδείξει πέραν από κάθε λογική αμφιβολία την ενοχή του κατηγορουμένου στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, δηλαδή απέτυχε να αποδείξει ότι αυτός στις 9/11/2015 στο Αυγόρου αποπειράθηκε παράνομα να επιφέρει το θάνατο του παραπονούμενου.

Το Κακουργιοδικείο αναφέρει ακόμα ότι η Κατηγορούσα Αρχή απέτυχε να αποδείξει τις άλλες κατηγορίες εναντίον του κατηγορούμενου που αφορούσαν παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Δ, μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Δ χωρίς άδεια κατοχής, χρήσης πυροβόλου όπλου κατηγορίας Δ χωρίς άδεια κατοχής, κατοχής εκρηκτικών υλών και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Κατηγορούσα Αρχή απέτυχε να αποδείξει ότι ο κατηγορούμενος στις 9/11/2015 κατείχε παράνομα, μετέφερε και χρησιμοποίησε πυροβόλο όπλο τύπου Φλομπέρ και ότι κατά τον ίδιο χρόνο κατείχε και μετέφερε εκρηκτικές ύλες χωρίς άδεια, δηλαδή πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Το Κακουργιοδικείο αναφέρει στην απόφαση ότι «ο κατηγορούμενος αθωώνεται και απαλλάσσεται σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο το Κακουργιοδικείο εξέδωσε ενδιάμεση απόφαση κρίνοντας ότι είχε αποδειχθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του 70χρονου, ο οποίος στη συνέχεια προέβη σε ανώμοτη δήλωση στην οποία ανέφερε ότι ήταν αθώος.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Κακουργιοδικείου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους συγγενείς του κατηγορουμένου που βρίσκονταν εντός της αίθουσας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα