Αυξάνεται ο αριθμός των παραπόνων κατά της Αστυνομίας

Αυξητικά θα κινούνται πλέον τα παράπονα κατά της Αστυνομίας που θα καλείται να διερευνά η Ανεξάρτητη Αρχή, δήλωσε ο Πρόεδρός της Ανδρέας Σπυριδάκης, εξηγώντας ότι η αύξηση οφείλεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας με βάση την οποία η Αστυνομία δεν θα εξετάζει θέματα κακοποιήσεων.

Σε δηλώσεις κατά την επίδοση της Ετήσια Έκθεση της Αρχής για το 2013 στον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο κ. Σπυριδάκης ανέφερε

ότι για αυτό το λόγο τα παράπονα έχουν αυξηθεί από 130 που ήταν το 2013, στα 200 περίπου το 2014 και προβλέπεται περαιτέρω αύξηση για το 2015.

Παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο κ. Ομήρου είπε πως η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας αποδεικνύει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια σύγχρονη δημοκρατία, με ασφαλιστικές δικλείδες σε ό,τι αφορά τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αυθαιρεσίες, από υπερβάσεις απαράδεκτες για μια δημοκρατία.

«Όλα τα χρόνια από την εγκαθίδρυση και τη λειτουργία αυτού του θεσμού», πρόσθεσε, «η Αρχή έδωσε δείγματα γραφής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, εκπέμποντας προς την κυπριακή κοινωνία το μήνυμα ότι υπάρχει ένας ‘φύλακας άγγελος’ μέσω αυτού του θεσμού, για να αποτρέπονται τυχόν καταχρήσεις και υπερβάσεις εξουσίας και αυθαιρεσίας και για να διασφαλίζονται κατά τρόπο αποτελεσματικό τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και η αξιοπρέπεια των πολιτών».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα