Εκδήλωση για τη Γυναίκα στην Πληροφορική

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 20 Μαρτίου, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας η εκδήλωση του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) για τη Γυναίκα στην Πληροφορική με τίτλο Attracting and Retaining Women in ICT.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Προέδρος του CCS κος Κώστας Αγρότης, ο Ψηφιακός

Πρωταθλητής Κύπρου κος Στέλιος Χειμώνας και η καθηγήτρια πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Δρ Ιωάννα Διονυσίου. Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην έλλειψη γυναικών στο επάγγελμα της πληροφορικής, σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και Κυπριακό επίπεδο και στην ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για την αύξηση του αριθμού των κοριτσιών που θα ακολουθήσουν σπουδές στην πληροφορική.

Η κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης professor Liz Bacon, πρώην πρόεδρος του Βρετανικού Συνδέσμου Πληροφορικής (British Computer Society), ανάλυσε τις αιτίες του προβλήματος και παρουσίασε μεθόδους για προσέλκυση των γυναικών στον τομέα της Πληροφορικής. Η κα Bacon αναφέρθηκε και στη θέση που προβάλλει η Ψηφιακή Ατζέντα για την Ευρώπη, ότι η αύξηση του αριθμού των γυναικών στο επάγγελμα της πληροφορικής αναμένεται να φέρει ανάκαμψη της οικονομίας, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ευρώπη, αλλά ειδικότερα τη χώρα μας. Η κα Bacon παρουσίασε στη συνέχεια ενέργειες που έχει κάνει το British Computer Society στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επίλυση του προβλήματος, και ειδικότερα στην αναβάθμιση του μαθήματος της Πληροφορικής στο εκπαιδευτικό σύστημα, και ιδιαίτερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η παρουσίαση της prof Bacon έχει αναρτηθεί στον ιστοχώρο του CCS, στο σύνδεσμο https://ccs.org.cy/news/women-in-ict-2015-163.

Την εκδήλωση υποστήριξαν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το ECDL, ο Ψηφιακός Πρωταθλητής της Κύπρου, το ευρωπαϊκό έργο e-skills week και ο CITEA.

Keywords
Τυχαία Θέματα