Σε δίκη 32 για τα υποβρύχια

Τριάντα δύο κατηγορούμενοι, στρατιωτικοί και γνωστοί επιχειρηματίες, παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το σκάνδαλο των υποβρυχίων με βούλευμα που εκδόθηκε σήμερα από το Συμβούλιο Εφετών.

Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται είναι και οι επιχειρηματίες: Πάνος Ευσταθίου, Αλέξανδρος Αβατάγγελος, Μιχάλης Ματαντός, Γιάννης Μπέλτσιος, Παύλος Νικολαΐδης, Αντώνης Χάγιας, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγιών Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, οι χρηματιστές Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, οι πρώην γραμματείς εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος και Μιχαήλ Τραυλός, ο πρώην Αναπληρωτής
Διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, καθώς και στρατιωτικοί, επικεφαλής του ναυτικού, αλλά και μέλη της Επιτροπής Προμήθειας των Υποβρυχίων,

Οι κατηγορίες για τις οποίες θα δικαστούν είναι της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου (1608/1950)περί καταχραστών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η υπόθεση αφορά την προμήθεια τεσσάρων υποβρυχίων για το πολεμικό ναυτικό, ύψους 2,4 δισ. ευρώ, χωρίς να έχει ακόμη και σήμερα πραγματοποιηθεί η παραλαβή τους.

Δεν παραπέμπονται, κατά το βούλευμα, η Ειρήνη Ευσταθίου, ο δικηγόρος Γιώργος Αγουρίδης, καθώς και οι χρηματιστές Γιώργος Καμάρης, και Πέτρος και Γιώργος Χριστοδουλίδης.

Το βούλευμα διατάσσει την παραμονή στην φυλακή του άλλοτε στελέχους του Υπουργείου Άμυνας Αντώνη Κάντα ο οποίος έχει συμπληρώσει το πρώτο δωδεκάμηνο προσωρινής κράτησης. Αντίθετα διατάσσεται η άρση της προσωρινής κράτησης του Γιάννη Μπέλτσιου με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό τμήμα.

Τέλος οι Εφέτες, με το βούλευμα τους, αποδέχονται το αίτημα του Σωτήρη Εμμανουήλ για μείωση από τα 2 εκατομμύρια στις 500 χιλιάδες της χρηματικής εγγύησης που του έχει επιβληθεί για την αποφυλάκιση του.
Keywords
Τυχαία Θέματα