Αυτός είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου «Αποθήκες Παπαδάκη»

Τα ηνία της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λεμεσού «Αποθήκες Παπαδάκη» αναλαμβάνει ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, αντικαθιστώντας την πρώτη καλλιτεχνική διευθύντρια του Δημοτικού Κέντρου, Μαρίζα Παρτζίλη.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει πως ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής, είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, είναι εικαστικός και επιμελητής εκθέσεων και έχει διατελέσει διευθυντής

σε μεγάλες διοργανώσεις, οργανισμούς και εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην Κύπρο, προστίθεται, είναι γνωστός στον καλλιτεχνικό χώρο ως εικαστικός καλλιτέχνης, ως διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού της Κύπρου και ως Πρόεδρος του EUNIC Cluster Κύπρου. Πρόσφατα, σημειώνει η ανακοίνωση, θήτευσε στη Γενική Διεύθυνση του πρώτου Ασιατικού Κέντρου Τεχνών από την Κίνα, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το ΜΙΝ Art Centre-Athens, το οποίο ιδρύθηκε στις αρχές του 2023 στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι ο κ. Ταξιαρχόπουλος έχει διακριθεί και βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό για το καλλιτεχνικό του έργο, έχει επιμεληθεί σημαντικές εκθέσεις γνωστών καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει ιδρύσει τη Διεθνή Κοινότητα Επαγγελματιών του Πολιτισμού «ACEY Europe–Ats &Culture Community», την οποία εξακολουθεί να διευθύνει, επιδεικνύοντας έργο σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Κοπεγχάγη, Παρίσι, Αθήνα, κλπ.).

Επιπλέον, μέσω της Διεθνούς αυτής κοινότητας, έχει ιδρύσει την πλατφόρμα «CULTUREisDUTY–Ο Πολιτισμός είναι καθήκον», η οποία υποστηρίζει καλλιτέχνες, εκδηλώσεις και project, με σκοπό την ανάδειξη του αντίκτυπου των τεχνών και του πολιτισμού στην κοινωνία, τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία εν γένει.

Αντικαθιστώντας την πρώτη Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Μαρίζα Παρτζίλη, η οποία επέλεξε να αποχωρήσει τον Οκτώβριο του 2023, ο νέος Διευθυντής θα διαχειριστεί το ήδη υπάρχον πρόγραμμα εγκεκριμένων εκθέσεων του Κέντρου, προχωρώντας παράλληλα στον σχεδιασμό του μελλοντικού προγραμματισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα