Χάνει οριστικά την έδρα του στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής ο Αλ. Μουστόγιαννης

Χάνει οριστικά την έδρα του στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μια Γενιά Μπροστά Αλέξανδρος Μουστόγιαννης. Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με απόφασή της (Α.Π. 2845/09-01-2024) κρίνει αυτοδίκαια έκπτωτο τον κ. Μουστόγιαννη από το αξίωμα του εκλεγέντος δημοτικού συμβούλου.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τον κ. Μουστόγιαννη αναφέρει ότι «ο εκλεγείς στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου

2023 ως δημοτικό σύμβουλος Αγίας Παρασκευής κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννης εκπίπτει αυτοδικαίως από το αξίωμά του, λόγω του γεγονότος ότι δεν έδωσε τον όρκο ή τη ρητή διαβεβαίωση του άρθρου 37 του Ν. 4804/2021 εντός της εκ νόμου οριζόμενης προθεσμίας».

Τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο θα καταλάβει -σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 494/2023 Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών περί επικύρωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων- η 1η επιλαχούσα του συνδυασμού Αγία Παρασκευή Μια Γενιά Μπροστά Θεοδώρα (Δώρα) Ρουμελιώτη, η οποία ήδη κλήθηκε να ορκιστεί την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα.

Από πλευράς δημοτικής αρχής υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μουστόγιαννης όφειλε να είχε ορκιστεί ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου είτε έως την 31η Δεκεμβρίου 2023 είτε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2024, σε περίπτωση που είχε ενημερώσει εγγράφως ότι συνέτρεχαν λόγοι αντικειμενικής αδυναμίας, δίχως να επικαλείται λόγους γενικούς, αόριστους ή αναπόδεικτους (περ. 6. Του κεφαλαίου Α’ του πρώτου μέρους της υπ. αριθμόν 1275/1-3635/1-12-2023 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών)».

 

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τον Αλέξανδρο ΜουστόγιαννηΛήψη

The post Χάνει οριστικά την έδρα του στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής ο Αλ. Μουστόγιαννης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χάνει, Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, Μουστόγιαννης,chanei, dimotiko symvoulio agias paraskevis, moustogiannis