Αυτοί είναι οι βασικοί στόχοι των ταμείων προνοίας

Τους βασικούς κορμούς της λειτουργίας των ταμείων προνοίας, όπως θα ισχύουν όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παρουσίασε σήμερα Τρίτη στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής εκπρόσωπος του ΥπουργείουΟικονομικών

Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Χαραλάμπους, αυτή την περίοδο διενεργούνται μελέτες με τις οποίες θα συγκεκριμενοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοστούν όσα έχουν αποφασιστεί σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας τόνισε ότι η Επιτροπή θα έχει την ευκαιρία να ακούσει και την λεπτομερή

παρουσίαση του Υπουργού Οικονομικών στο μέλλον.

Τους πέντε πυλώνες που θα διέπουν τη λειτουργία των ταμείων προνοίας ανέλυσε σήμερα ενώπιον της επιτροπής εργασίας ο εκπρόσωπος του υπουργείου oικονομικών Ανδρέας Χαραλάμπους ωστόσο, ο πρόεδρος της επιτροπής επεσήμανε ότι σύντομα θα κληθεί να δώσει απαντήσεις και ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός Χάρης Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, το Υπουργείο έχει επεξεργαστεί σε συνεργασία με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας τα δεδομένα, ώστε να γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη με σκοπό να καλυφθούν οι συντάξεις για όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού στην Κύπρο, το οποίο ωστόσο είναι χαμηλό, με τους περισσότερους να καλύπτονται από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ένας ακόμα στόχος που έχει τεθεί, είναι η ενίσχυση της διακυβέρνησης των ταμείων, δίνοντας μεγάλη σημασία στη διαφάνεια και στην ενημέρωση των μελών, ενώ σχετικά με την φορολογική πολιτική στα ταμεία, στόχος είναι να καλυφθούν περιπτώσεις τόσο στο επίπεδο του εισφορέα, όσο και του ίδιου του ταμείου αλλά και του ωφελήματος.

Επίσης, αναφορικά με τον τρόπο που θα κινούνται επενδυτικά τα ταμεία, ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι το Υπουργείο έχει ήδη απευθυνθεί στην Βουλή προκειμένου να αποδεσμευτούν €230 χιλ. για τη διενέργεια σχετικής μελέτης, με βάση τις ευρωπαϊκές πρακτικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα