Μείωση χλωριόντων στο νερό του Πολεοδομικού Συγκροτήματος

14:08 3/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μειώθηκε κάτω από τα ενδεικτικά όρια ασφάλειας το ποσοστό των χλωριόντων στο νερό του Βόλου σύμφωνα με μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Επιπλέον η επιχείρηση διευκρινίζει ότι συνεχίζεται η απαγόρευση ανθρώπινης κατανάλωσης του νερού των Σταγιατών έως ότου εξισορροπήσει το σύστημα μετά και την τοποθέτηση νέου χλωριωτή από την επιχείρηση, καθώς στον προηγούμενο είχε γίνει δολιοφθορά.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ αναφέρει ότι ελήφθησαν δείγματα στις 2 Οκτωβρίου σε περιοχχές

του Πολεοδομικού Συγκροτήματος και σύμφωνα με τα αποτελέσματα που κοινοποιήθηκαν σήμερα σήμερα στην επιχείρηση, τα χλωριόντα ήταν κάτω τις ενδεικτικής τιμής των 250 mg/l.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν οι εξής τιμές: στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου 9 mg/l, Καλλιθέα 227 mg/l, Περιοχή Αγ.Κων/νου 207 mg/l, Πλατεία Ελευθερίας 209 mg/l, Περιοχή Δημαρχείου 211 mg/l, Αλυκές 223 mg/l, ΜΕΤΚΑ 145 mg/l, Άγιος Σπυρίδωνας 106 mg/l, Αγ. Βαρβάρα 190 mg/l, Ν.Δημητριάδα 206 mg/l, και Χημείο 113 mg/l.

Επιπλέον η ΔΕΥΑΜΒ ζητά από τους καταναλωτές να συνεχίσουν να επιδεικνύουν ευαισθησία στο θέμα της κατανάλωσης για την εξοικονόμηση νερού.

“Τέλος και σε σχέση με τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει κατατεθεί εξώδικη αναφορά (δεν μας έχει κοινοποιηθεί) κι’ επειδή γίνεται αναφορά σε τιμές υπολειμματικού χλωρίου τις τελευταίες μέρες απλά σας γνωρίζουμε ότι :
α) από 22/09/2017 ( τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν και έγινε εκ νέου δημοσίευση Δελτίου Τύπου στις 27/09/2017) ισχύει η απαγόρευση χρήσης του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση λόγω δολιοφθοράς στο σύστημα απολύμανσης στην Τοπική Κοινότητα Σταγιατών.
β) όπως αναφέρουμε και στο από 27/09/2017 Δελτίο Τύπου «Η ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε στην εγκατάσταση νέου συστήματος απολύμανσης και μετά τη εξισορρόπηση του δικτύου θα προβεί εκ νέου σε αναλύσεις της ποιότητας του νερού για τα αποτελέσματα των οποίων θα υπάρξει άμεση ενημέρωση ………. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ για ανθρώπινη κατανάλωση …… από το υδραγωγείο της Τοπικής Κοινότητας Σταγιατών».”.

Keywords
Τυχαία Θέματα