Φωτίου: Ενήμερα ΗΕ και ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το θέμα των 'δασμών'

Εν αναμονή της στάσης που θα τηρήσουν την Τετάρτη το πρωί οι κατοχικές αρχές κατά την αποστολή, μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, των προμηθειών προς τους εγκλωβισμένους, βρίσκονται οι Αρχές της Δημοκρατίας, μετά την απόφαση του ψευδοκράτους για επιβολή "δασμών" στα αγαθά που αποστέλλονται.

Επαναλαμβάνοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση η Κυπριακή Δημοκρατία να πληρώσει "δασμούς" προς το ψευδοκράτος, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

έθεσε το θέμα στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ενημερώνοντάς τον και ζητώντας του να παρέμβει. "Παράλληλα, θα εξετάσουμε και τις περαιτέρω ενέργειές μας σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο", καταγγέλλοντας την Τουρκία, πρόσθεσε ο κ. Φωτίου.

Ανέφερε πως για το θέμα αυτό συναντήθηκε ήδη με αρμόδιο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η οποία είναι ενήμερη για όλες τις εξελίξεις.

"Εάν εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, θα προκαλέσει απανωτά προβλήματα στη διαβίωση των εγκλωβισμένων μας. Είναι ένα ανθρωπιστικό θέμα. Η ενέργεια αυτή παραβιάζει τη Συμφωνία της Γ' Βιέννης και φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει τις πολιτικές της διαστάσεις. Είναι μια από τις πολλές ενέργειες της κατοχικής δύναμης μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα, όπως είναι και το θέμα των Μαρωνιτών", σημείωσε.

Ο κ. Φωτίου είπε, ακόμη, πως "φαίνεται ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ έχει λάβει και γραπτώς τις θέσεις του κατοχικού καθεστώτος για εφαρμογή από αύριο, Τετάρτη, του μέτρου αυτού για τα αγαθά που θα στέλλονται, εκτός από τα φάρμακα".

"Αύριο είναι η ημέρα του αποστέλλονται οι προμήθειες, κάθε Τετάρτη πρωί, και θα διαφανεί κατά πόσον η κατοχική δύναμη θα εφαρμόσει το απαράδεκτο αυτό μέτρο", είπε ο Προεδρικός Επίτροπος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα