Αυτοί είναι οι λόγοι διαμαρτυρίας αδιόριστων εκπαιδευτικών

Έξω από το Υπουργείο Παιδείας θα βρεθούν σήμερα δεκάδες συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, ζητώντας από τον Κώστα Καδή την ακύρωση της διαδικασίας των εξετάσεων για το νέο σύστημα εισαγωγής στη δημόσια εκπαίδευση.

Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο στη 13:30 το μεσημέρι και θα ζητήσουν να έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για να τού παραδώσουν

έντυπα με υπογραφές εκπαιδευτικών.

Έκκληση να συσπειρωθεί δίπλα τους όλος ο κόσμος, απηύθυνε μέσω της εκπομπής Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ η Πρόεδρος Κλάδου Επιτροπής Αντικαταστατών Συμβασιούχων Λεμεσού, Άνθη Σπύρου.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή, ο οποίος ανέφερε ότι αυτοί που θα διαμαρτυρηθούν σήμερα έξω από το Υπ. Παιδείας είναι είτε αυτοί που από την αρχή τάσσονταν κατά του νέου συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση, είτε είναι αυτοί που έχουν μια ενδεχόμενη αποτυχία στις εξετάσεις, η κα Σπύρου ξεκαθάρισε ότι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε αυτό το νέο σύστημα, για αυτό μελέτησαν για τις εξετάσεις και δεν έχουν κανένα λόγο να πολεμήσουν αυτή την καινοτομία.

Μάλιστα, η ίδια δε δίστασε να αναφέρει ότι κάποια από τα άτομα τα οποία συμμετέχουν στις εξετάσεις είχαν τις επιφυλάξεις τους για τη διαδικασία – όχι εναντίον της μεταρρύθμισης καθαυτής - αλλά για τον χρόνο που επέμενε το Υπουργείο παιδείας να εφαρμοστεί η όλη διαδικασία, γιατί, όπως είπε, θεωρούσαν ότι η συγκεκριμένη καινοτομία δεν μπορεί να εφαρμοστεί τη συγκεκριμένο χρονική περίοδο, γιατί υπάρχουν νομικές ασάφειες και κενά που εκκρεμούσαν.

Όπως είπε, ένα από τα κενά που εκκρεμεί, είναι το θέμα των 30μηνων εκπαιδευτικών, το οποίο θέμα θα οδηγηθεί στη Βουλή.

«Το εν λόγω θέμα αποτελεί έναν από τους λόγους που αμφισβητείται η εν λόγω καινοτομία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Σπύρου.

Ερωτηθείσα αν αύριο προγραμματίζουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με συγκέντρωση έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και πορεία προς τα Κεντρικά Γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, κόμμα στο οποίο ανήκει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννης, η κα Σπύρου απάντησε καταφατικά.

Όπως είπε η κα Σπύρου, αύριο θα διαμαρτυρηθούν για τα άτομα που έχουν 30 μήνες υπηρεσίες και σύμφωνα με όσα αναφέρει η νομοθεσία θα έπρεπε να γίνουν εκπαιδευτικοί αορίστου χρόνου, αλλά το Υπ. Παιδεία αρνείται.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κα Σπύρου, υπάρχει τροπολογία που προτείνει ο κ. Λεωνίδου από το ΔΗΚΟ και βρίσκει σύμφωνα τα πλείστα κόμματα, αλλά ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννης, αρνείται να την καταθέσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα