Αυστηρή προειδοποίηση Γουίλιαμ και Κέιτ στους παπαράτσι

Τον γύρο του κόσμου κάνει η επιστολή του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ, οι οποίοι καταγγέλλουν την ανησυχητική αύξηση των περιστατικών παρακολούθησης και παρενόχλησης των παιδιών τους, του Γεωργίου και της Σάρλοτ, από τους παπαράτσι.

"Ο πρίγκιπας Γεώργιος είναι αυτή τη στιγμή ο πρωταρχικός στόχος" των παπαράτσι, έγραψε χαρακτηριστικά ο Τζέισον Κνάουφ, υπεύθυνος επικοινωνίας του ζεύγους.

"Τα περιστατικά ολοένα και αυξάνονται και οι τακτικές που υιοθετούνται είναι ολοένα

και πιο ανησυχητικές. Μια γραμμή έχει παραβιαστεί και κάθε νέα κλιμάκωση θα συνιστούσε ένα πραγματικό κίνδυνο σε επίπεδο ασφαλείας", επισημαίνεται στην επιστολή, η οποία στάληκε σε ΜΜΕ.


Εξάλλου, στην επιστολή περιγράφονται οι μέθοδοι που υιοθετούνται, ανάμεσά τους η καταδίωξη των οχημάτων που εξέρχονται από τις οικίες της βασιλικής οικογένειας, η παρακολούθηση κάθε εξόδου του Γεωργίου και της παραμάνας του.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή, οι παπαράτσι χρησιμοποιούν άλλα παιδιά, με στόχο να τραβήξουν το ενδιαφέρον του μικρού πρίγκιπα στις παιδικές χαρές που παίζει.

Κρυμμένοι ακόμη και στα πορτ παγκάζ

Χαρακτηριστικό είναι ένα πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο αστυνομικός ανακάλυψε έναν φωτογράφο που είχε κρυφτεί στο πορτ παγκάζ ενός αυτοκινήτου, κάτω από ένα σεντόνι και έχοντας μαζί του προμήθειες φαγητού, με την ελπίδα να καταφέρει να καταγράψει με τον φακό του τον μικρό Γεώργιο.

"Κάθε παιδί, όποιος και αν είναι ο δημόσιος ρόλος του στο μέλλον, αξίζει μία ευτυχισμένη παιδική ηλικία, όπου η προσωπική του ζωή και η ασφάλειά του θα προστατεύονται", τονίζεται στην επιστολή.

Εξάλλου, στην ίδια επιστολή γίνεται διευκρίνιση σύμφωνα με την οποία Γουίλιαμ και Κέιτ, δεν θέλουν τα παιδιά τους να περάσουν την ζωή τους πίσω από τα κάγκελα ενός παλατιού, αλλά να μπορούν να παίξουν μαζί με τα άλλα παιδιά σε δημόσιους χώρους.

H υπόσχεση του ζεύγους

"Οι φωτογράφοι είχαν πολυάριθμες ευκαιρίες πρόσφατα να βγάλουν φωτογραφίες της οικογένειας και θα υπάρξουν συχνά ανάλογες ευκαιρίες στο μέλλον όσο τα παιδιά μεγαλώνουν", δίνεται η υπόσχεση.

Σημειώνεται ότι το πρωτότοκο παιδί του ζεύγους, ο πρίγκιπας Γεώργιος, έχει κάνει πέντε δημόσιες εμφανίσεις μετά τη γέννησή του πριν από δύο χρόνια, οι δύο τελευταίες όταν γεννήθηκε η αδελφή του Σάρλοτ τον Μάιο και όταν βαπτίστηκε τον Ιούλιο.

Mνήμες από Νταϊάνα

Καθώς ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θεωρεί τους παπαράτσι υπεύθυνους για το θάνατο της μητέρα του, της πριγκίπισσας Νταϊάνα, πιστεύει, όπως επίσης η σύζυγός του, ότι τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να περιορίζονται στις ευκαιρίες που τους δίνονται έπειτα από άδεια της βασιλικής οικογένειας και στις επίσημης φωτογραφίες που δίνει στη δημοσιότητα το παλάτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα