ΑΕΛ: Νέα αρχή με Μπαλταζάρ

Όπως αναμενόταν, χωρίς τον Ντόσα Τζούνιορ στην αποστολή η ΑΕΛ ταξιδεύει σήμερα στη Λάρνακα, για να αντιμετωπίσει την Ανόρθωση στο ντεμπούτο του Μπρούνο Μπαλταζάρ στον πάγκο της. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός έμεινες εκτός του σημερινού αγώνα, αφού δεν κατάφερε ακόμα να προπονηθεί κανονικά και έτσι δεν θα βρίσκεται ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν το απόγευμα στο «Παπαδόπουλος» και θα προσπαθήσουν να βάλουν ένα τέλος στο δίμηνο της ΑΕΛ

χωρίς νίκη. Ο Τζούνιορ θα κάνει αγώνα δρόμου τις επόμενες ημέρεςκ, για να προλάβει να είναι στην αποστολή του παιγνιδιού της Τετάρτης για το κύπελλο, όμως, με τα σημερινά δεδομένα και αυτό μοιάζει πολύ δύσκολο.


Ο Πορτογάλος τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας θα καθίσει σήμερα για πρώτη φορά στον πάγκο της και στόχος του είναι να συνδυάσει την πρεμιέρα του με την επιστροφή της ομάδας στις νίκες. Το τρίποντο είναι κάτι που επιβάλλεται για την ΑΕΛ, αφού δεν θέλει να χάσει επαφή με τις ομάδες που είναι πιο πάνω της στη βαθμολογία. Έχει ως μεγάλο στόχο την έξοδο στην Ευρώπη και θα τον διεκδικήσει και μέσω πρωταθλήματος και μέσω κυπέλλου. Άλλωστε, αυτό ζήτησε από τους παίκτες του ο κ. Μπαλταζάρ προχθές στο γεύμα που τους παρέθεσε. Ο κ. Μπαλταζάρ σε μίνι ομιλία του ενθάρρυνε άπαντες ενόψει του σημερινού αγώνα και τους ζήτησε όλοι μαζί ενωμένοι να τα δώσουν όλα σε κάθε αγώνα που απομένει σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Φυσικά μια νίκη σήμερα πέρα από το βαθμολογικό όφελος θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΛ και ενόψει της Τετάρτης και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο προπονητής της. Προετοίμασε την ομάδα του όσο καλύτερα μπορούσε, προσπάθησε στις 9 ημέρες που είναι στην ομάδα να της περάσει τη φιλοσοφία του και τον τρόπο παιγνιδιού του. Ο τεχνικός της ΑΕΛ θέλει η ομάδα του να έχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, να έχει την κατοχή της μπάλας και να είναι η ομάδα που βάζει τα ερωτήματα στον αντίπαλό της. Με εξαίρεση τον Ντόσα, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι κανονικά στη διάθεση του προπονητή τους.

Το πιθανό πλάνο
Αν και δεν φανέρωσε τις προθέσεις του ο κ. Μπαλταζάρ για το πώς θα παρατάξει την ΑΕΛ το απόγευμα, αναμένεται ότι η λεμεσιανή ομάδα θα ξεκινήσει με τον Ρόμο στο τέρμα. Δεξιά θα είναι ο Αϊρόσα και αριστερά ο Φορτούνα. Τις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας διεκδικούν οι Λαφράνς, Μιτρέα και Κυριάκου. Αμυντικός μέσος θα είναι ο Σοάρες, ενώ τις άλλες θέσεις στο κέντρο θα πάρουν δύο εκ των Νικολάου, Σαβανέ και Πίτι. Στα φτερά αναμένεται να αγωνιστούν οι Μέσκα και Γεωργιάδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Αρουαμπαρένα.
Να θυμίσουμε ότι και οι δύο φετινοί αγώνες της ΑΕΛ με την Ανόρθωση τελείωσαν ισόπαλοι 0-0.
Άγνωστος είναι ο αριθμός των φίλων της που θα κάνουν το ταξίδι, για να βρεθούν δίπλα στην ομάδα, όμως, στην ΑΕΛ ελπίζουν ότι ο αριθμός αυτός θα είναι σημαντικός, έτσι ώστε οι ποδοσφαιριστές του κ. Μπαλταζάρ να νιώθουν τη συμπαράσταση του κόσμου τους. Η λεμεσιανή ομάδα θα προσπαθήσει για την Ευρώπη και έχει την ανάγκη στήριξης από τον πιστό της κόσμο. Όπως είναι γνωστό, δεν θα ανοίξουν ταμεία στο γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα