Ανόρθωση: Νίκη για να αλλάξει την εικόνα της

Από τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς είναι μακριά, ο μεγάλος της στόχος ήταν η είσοδός της στην πρώτη εξάδα και το πέτυχε, ωστόσο, από την ημέρα που εξασφάλισε την έκτη θέση είναι σαν να πάτησε ένα κουμπί.

Από τις καλές εμφανίσεις με πάθος, θέληση και δύναμη και φυσικά βαθμολογικό κέρδος, παρουσιάζει πλέον μια εικόνα που σαφώς δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που παρουσίαζε ώς τώρα.

Η Ανόρθωση, λοιπόν, φιλοξενεί σήμερα στο «Αντ. Παπαδόπουλος» την ΑΕΛ με τους ποδοσφαιριστές

της «Κυρίας» να αντικρίζουν τον αγώνα αυτό ως το εφαλτήριο για ένα νέο ξεκίνημα. Μια νέα σελίδα στη φετινή της πορεία. Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός. Η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Θέλει τη νίκη, για να σταματήσει με αυτόν τον τρόπο τα αρνητικά αποτελέσματα, να αποκτήσει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Μια ενδεχόμενη νίκη βαθμολογικά δεν σημαίνει κάτι, ωστόσο, η «Κυρία» θα κερδίσει αρκετά σε άλλους τομείς. Χαρακτηριστικό των άλλων γεγονότων είναι ότι δεν έχει καταφέρει να πετύχει νίκη στα τελευταία 22 ντέρμπι. Στοιχείο που έχει τη δική του σημασία, αφού εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την κακή πορεία της Ανόρθωσης τα τελευταία χρόνια.

Εκτός δύο
Η προετοιμασία της Ανόρθωσης ολοκληρώθηκε με τον Ρόνι Λέβι να αντιμετωπίζει δυο αγωνιστικά προβλήματα. Ο Αγκιλάρ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του και έμεινε εκτός αποστολής. Ο Κολούνγκα υπέστη θλάση και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 3-4 εβδομάδες. Σε ό,τι αφορά το αρχικό πλάνο που θα επιλέξει ο Ισραηλινός προπονητής υπάρχει ερωτηματικό, αφού λόγω των μέτριων εμφανίσεων της ομάδας του στους τελευταίους αγώνες, ίσως δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιους ποδοσφαιριστές, για να διαπιστώσει τον βαθμό ετοιμότητάς τους.
Ένα πιθανό σχήμα της Ανόρθωσης είναι με τον Κόπριβετς κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Γκάμπριελ. Στο αριστερό άκρο της άμυνας οι Σάντος και Γιαννούλης διεκδικούν τη θέση αυτή. Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Σιβού και Ερέρο. Στη μεσαία γραμμή τα δυο αμυντικά χαφ πιθανόν να είναι οι Οικονομίδης και Ζοάο Βίκτορ με τον Μίτροβιτς να μένει στον πάγκο. Στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ολιβέιρα στα δεξιά και ο Καλό στα αριστερά. Σε ρόλο επιτελικού μέσου θα είναι ο Ρούμπεν Ράγιος και στην κορυφή της επίθεσης ο Άλβες.

Παρών ο κόσμος
Ο φίλαθλος κόσμος της Ανόρθωσης, όπως πράττει από την αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, θα δώσει και πάλι το «παρών» του στη σημερινή αναμέτρηση. Στόχος τους είναι να πανηγυρίσουν μαζί με τους ποδοσφαιριστές μια μεγάλη νίκη. Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να στηρίξουν την προσπάθειά τους από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα