"Ξέχασαν" να υπολογίσουν 270 εκατ. Ευρώ για το ΕΚΑΣ

«Δεν έχουν προϋπολογιστεί τα 270 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την καταβολή του ΕΚΑΣ τον Ιούλιο», κατήγγειλε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος κάνοντας μια αποκάλυψη, την οποία σχολίασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος περνώντας και ο ίδιος με την σειρά του σε μια ακόμη… αποκάλυψη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κυριακόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή στο mega

δήλωσε ότι δεν έχουν προϋπολογιστεί τα 270 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την καταβολή του ΕΚΑΣ στις περίπου 100 χιλιάδες δικαιούχων του σε όλα τα ταμεία, την ώρα μάλιστα που στην πρόταση των δανειστών περιλαμβάνεται η κατάργηση του ΕΚΑΣ.
Ο ίδιος πάντως σημείωσε πως αν δεν εξευρεθούν νέοι πόροι για τα ταμεία όχι μόνο δεν θα πληρωθεί το ΕΚΑΣ αλλά ούτε καν οι συντάξεις.

Μητρόπουλος: Αναθεώρηση της ελληνικής πρότασης για τις πρόωρες συντάξεις
Τον λόγο έλαβε στην συνέχεια ο κ. Μητρόπουλος, ο ποίος χαρακτήρισε αδιανόητο το να μην εξευρεθούν τα χρήματα για την καταβολή του ΕΚΑΣ, πέρασε όμως και νέα κριτική προς την πρόταση της κυβέρνησης για τις πρόωρες συντάξεις λέγοντας « και με τη δική μας ρύθμιση θίγονται θεμελιωμένα δικαιώματα . Πρέπει να αναθεωρηθεί».

«Θέλει αναδιατύπωση» είπε και πρόσθεσε « δεν διανοούμαι ότι υπάρχει τέτοιο πέναλτι για κάθε έτος πρόωρης φυγής».

Keywords
Τυχαία Θέματα