ΑΕΛ: Ετοιμάζεται για μία χρονιά χωρίς ανάσα

Η ΑΕΛ θα ξεκινήσει προπονήσεις σε περίπου δύο εβδομάδες (πιθανότατα στις 11 ή στις 12 Ιουνίου), αφού ο χρόνος πιέζει και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα ξεκινήσουν στις 29 του επόμενου μήνα. Γι' αυτό ο Μπρούνο Μπαλταζάρ σε συνεργασία με την διοίκηση προσπαθεί να κλείσει ένα μεγάλο μέρος του ρόστερ της ομάδας το συντομότερο δυνατό.

Φυσικά κανείς δεν περιμένει ότι η ΑΕΛ θα ολοκληρώσει τόσο νωρίς τον προγραμματισμό της, αφού πέρα από την Ευρώπη,

θέλει να φτιάξει μιαν ανταγωνιστική ομάδα και για το πρωτάθλημα, όπου οι στόχοι της θα είναι πιο ψηλοί σε σχέση με φέτος.

Από το περσινό ρόστερ οι εκκρεμότητες δεν είναι πολλές. Από τους δεκαπέντε ξένους που είχε πέρσι η λεμεσιανή ομάδα τα δεδομένα είναι τα εξής: Παραμένουν οι Σοάρες, Αϊρόσα, Αρουαμπαρένα, Σάσι, Μέσκα, Τζούνιορ, Λαφράνς, Σαβανέ. Με τους Ρόμο και Φορτούνα ακόμα δεν υπάρχει κάποια κατάληξη στις επαφές τους. Αυτήν τη στιγμή, οι περισσότερες πιθανότητες είναι στο να μην παραμείνουν.

Φυσικά αναφερόμαστε σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, αφού με τον Φορτούνα υπάρχει συμφωνία αλλά το θέμα είναι καθαρά της Μπράγκα, στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής, ενώ για τον Βενεζουελάνο είναι αν θα δεχθεί την πρόταση που του έγινε. Απ' εκεί και πέρα, έχουν ήδη φύγει οι Πίτι, Γεωργιάδης και Μπλάνκο, ενώ παρελθόν θα αποτελέσει και ο Μιτρέα παρά το ότι έχει συμβόλαιο με την ΑΕΛ και για την νέα περίοδο. Δεν είναι στα πλάνα του κ. Μπαλταζάρ. Ο 15ος είναι ο Λούκας, ο οποίος διέκοψε μονομερώς το συμβόλαιό του με την ΑΕΛ και θεωρείται ξένο σώμα από τη λεμεσιανή ομάδα.

Με τα πιο πάνω προκύπτει ότι η ΑΕΛ έχει δικαίωμα να κάνει πέντε μετεγγραφές κοινοτικών ή ξένων, εκτός και αν οριστικοποιηθεί και με τους Ρόμο, Φορτούνα. Ήδη απέκτησε τον ακραίο επιθετικό Ντάνι Μπενίτες, ο οποίος παίζει και ως μεσοεπιθετικός. Για τις άλλες τέσσερεις θέσεις, η ΑΕΛ θα αποκτήσει σίγουρα έναν ακόμα επιθετικό, δύο παίκτες που να παίζουν στη μεσαία γραμμή (8άρια που να μπορούν να αγωνισθούν και ως δεκάρια) και έναν κεντρικό αμυντικό. Αν φύγουν οι δυο θα τους αντικαταστήσει με έναν τερματοφύλακα και έναν αριστερό μπακ.

Σε ότι αφορά το ντόπιο υλικό, παραμένουν όλοι όσοι ήταν πέρσι (Νικολάου, Κίτττος, Χ. Κυριάκου, Μαύρου, Ηλία, Α. Κυριάκου, Ε. Γεωργίου και οι νεαροί) και ήδη έχει προστεθεί ο Αντρέας Αβραάμ. Πρόθεση της λεμεσιανής ομάδας είναι να αποκτήσει και άλλους ποιοτικούς Κύπριους ποδοσφαιριστές που θα δώσουν βάθος στο ρόστερ και θα επιστρέψει στον κ. Μπαλταζάρ να έχει λύσεις από τον πάγκο.

Προετοιμασία-φιλικά

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το πότε θα ξεκινήσουν επίσημα οι προπονήσεις με την πιο πιθανή ημερομηνία 12 Ιουνίου, Δευτέρα. Θα γίνει προσπάθεια να κλειστεί αθλητικό κέντρο στο εξωτερικό για να πραγματοποιήσει η ομάδα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, που δεν θα είναι δύο εβδομάδες. Αν δεν βρεθεί κάτι καλό, στα οικονομικά πλαίσια της ομάδας, δεν αποκλείεται η ΑΕΛ να μείνει και στην Κύπρο. Για την ώρα πάντως αυτό το ενδεχόμενο μοιάζει μακρινό.

Σίγουρα ένας πονοκέφαλος για τον Μπρούνο Μπαλταζάρ είναι το θέμα των φιλικών αγώνων. Είναι αδύνατο να βρεθεί ικανοποιητικός αριθμός ομάδων για φιλικά μέσα στον Ιούνιο, ενώ δεν θα υπάρχει και ο χρόνος για πολλά παιχνίδια. Το πιο πιθανό είναι όμως ο Πορτογάλος τεχνικός να προσπαθήσει να έχει την ομάδα του σε έναν ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας στον α προκριματικό, ο οποίος θα αποτελέσει μέρος της προετοιμασίας για τη συνέχεια. Αν όλα πάνε καλά και στην ΑΕΛ τύχει και δεύτερη εύκολη ομάδα, τότε θα συμβεί το ίδιο και στον β' προκριματικό και μετά θα είναι στον βαθμό ετοιμότητας που θα θέλει ο κ. Μπαλταζάρ για τα πιο δύσκολα παιχνίδια στην Ευρώπη, αλλά και για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα