ΑΕΛ: Έπεσε πάνω στον Κόπριβετς

Ο Σλοβένος κίπερ ήταν ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι «κίτρινοι» δεν έφυγαν από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» με τους τρεις βαθμούς
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μπορούσε τη νίκη η ΑΕΛ, όμως και η ισοπαλία στο «Παπαδόπουλος» δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα. Η λεμεσιανή ομάδα κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Ουέλιγκτον, δεν τα κατάφερε και έτσι έμεινε για δεύτερη φορά

φέτος στο 0-0. Σίγουρα στις τάξεις των «κιτρίνων» της Λεμεσού υπάρχει στεναχώρια για το γεγονός ότι δεν πέρασαν από μια δύσκολη έδρα με το τρίποντο, όμως σε τελική ανάλυση οι 14 βαθμοί στις πρώτες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος είναι μια χαρά βαθμολογική συγκομιδή, που επιτρέπει αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΛ στο προχθεσινό παιγνίδι έδειξε δύο πρόσωπα. Ένα εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο και ένα μέτριο στην επανάληψη. Αμυντικά στάθηκε πάρα πολύ καλά σε όλο το 90λεπτο, αφού με εξαίρεση μια ευκαιρία της Ανόρθωσης από κόρνερ στο 85’, ο Ρομό πέρασε ένα πολύ ήσυχο βράδυ. Επιθετικά, στο πρώτο ημίχρονο ήταν παραγωγική, έφτιαξε 3-4 μεγάλες ευκαιρίες, όμως είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε έναν καταπληκτικό Κόπριβετς προχθές βράδυ. Ό,τι και αν έκαναν οι ποδοσφαιριστές του Πάμπου Χριστοδούλου, ο Σλοβένος κίπερ των γηπεδούχων είχε τις λύσεις και δεν επέτρεψε την παραβίαση της εστίας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να είναι το ίδιο παραγωγική, με αποτέλεσμα να μην φτιάξει πάνω από 1-2 φάσεις για γκολ. Για αυτό και το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα μπορεί να την στεναχώρησε, δεν την απογοήτευσε όμως. Οι παίκτες της είχαν κουραστεί από τη μεγάλη προσπάθεια των πρώτων 45 λεπτών, ήταν λογικό ότι δεν θα μπορούσαν να είναι το ίδιο πιεστικοί σε όλο το παιγνίδι, παρά το ότι ο Κύπριος τεχνικός με τις αλλαγές του προσπάθησε να τονώσει τον μεσοεπιθετικό χώρο για να έρθει το πολυπόθητο γκολ της νίκης.

MVP ο Φορτούνα
Κορυφαίος όλων ήταν και προχθές ο Φορτούνα. Ο νεαρός αριστερός μπακ αποτελεί μέχρι τώρα την καλύτερη μετεγγραφή της ΑΕΛ την καλοκαιρινή περίοδο (σε αυτή την κατηγορία δεν βάζουμε τους παλιούς γνώριμους Τζούνιορ και Νικολάου), αφού πέραν των αμυντικών του καθηκόντων βοηθά αφάνταστα και στην επίθεση. Είναι μια πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες και δημιουργός πολλών επιθέσεων της ομάδας του. Εξαιρετικός ήταν στο «Παπαδόπουλος» και ο Τζούνιορ, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι για την ΑΕΛ και στο τέλος του αγώνα σταμάτησε με σωτήριο τάκλιν τον Ρίος. Μάλιστα αυτή του την απόκρουση την πανηγύρισε έξαλλα, γυρίζοντας προς τους φίλους της ΑΕΛ.

Μια και ο λόγος για τους φίλους της λεμεσιανής ομάδας, γέμισαν το Βόρειο πέταλο, στήριξαν την ομάδα τους με τα τραγούδια τους μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και στο τέλος χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθειά τους.

Πλέον υπάρχει η διακοπή λόγω των παιχνιδιών της εθνικής ομάδας και μετά υποδέχεται στο Τσίρειο τη Σαλαμίνα. Η τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ βρέθηκε ψες στο «Αμμόχωστος» και είδε τους «ερυθρόλευκους» κόντρα στην ΑΕΚ. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, η ομάδα του θα φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο μετά τη διακοπή. Αυτό σημαίνει ότι το μέλλον της προδιαγράφεται θετικό, αφού έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερη, αφού όλοι οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν τελευταίοι στην ομάδα θα είναι στο 100% της ετοιμότητάς τους, άρα και έτοιμοι να προσφέρουν πολύ περισσότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα