Καλπάζει και σπάζει παραδόσεις!

Η ΑΕΚ διατήρησε το απόλυτο στις νίκες, περνώντας νικηφόρα και από το «Αμμόχωστος»

Ν. ΣΑΛΑΜΙΝΑ 0
ΑΕΚ 1
21΄ Ακοράν

Η ΑΕΚ συνέχισε και στην 6η αγωνιστική τον καλπασμό της. Κέρδισε δύσκολα 1-0 τη Ν. Σαλαμίνα και οδηγεί με σερί έξι στα έξι την κούρσα. Πολύτιμο το τρίποντο για τους Λαρνακείς και χάρη στο γκολ του Ακοράν

στο 21΄ έσπασαν μια δυσμενή παράδοση στο «Αμμόχωστος», που τους ήθελε να μην κερδίζουν τη Σαλαμίνα.

Με παιχνίδι τακτικής, ποιότητα και κυρίως πολύ καλή αμυντική λειτουργία η ΑΕΚ πήρε το ζητούμενο και παρέμεινε στην κορυφή, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένη όσο ποτέ άλλοτε να παραμείνει εκεί… Η Σαλαμίνα δέχθηκε την τρίτη ήττα, παρέμεινε στους πέντε βαθμούς, ενώ δεν έχει σκοράρει ακόμη στην έδρα της.

Παιχνίδι κέντρου με ελαφρά υπεροχή της ΑΕΚ είχαμε στο ξεκίνημα. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό και τη μεσαία γραμμή και δεν είχαμε μεγάλες στιγμές στα πρώτα στάδια.

Ο Ακοράν το 0-1
Όμως η ΑΕΚ, δείχνοντας την ποιότητά της στις πρώτες της επικίνδυνες επισκέψεις στην εστία των γηπεδούχων, άνοιξε το σκορ στο 21΄ με ωραίο απευθείας κοντινό σουτ του Ακοράν, ο οποίος πήρε θέση βασικού στη θέση του τραυματία Τρισκόφσκι.

Αμέσως μετά (26΄) η ΑΕΚ έχασε με τραυματισμό και τον άλλο βασικό ακραίο, τον Τέτε, στη θέση του οποίου μπήκε ο Χαραλαμπίδης.

Οι γηπεδούχοι, όντας πίσω στο σκορ, ανέλαβαν να κάνουν παιχνίδι, ανέβασαν κάπως την απόδοσή τους, αλλά δεν ήταν εύκολο να επιβληθούν μιας ομάδας με καλύτερη ποιότητα και παίκτες με εμπειρίες. Απείλησε σε ορισμένες περιπτώσεις η Σαλαμίνα, κυρίως με μακρινά σουτ ή στημένα, αλλά δεν είχε την κλασική ευκαιρία, πέρα από μια φάση κατά την οποία ο Μάατσι στο «τσακ» δεν έκανε καλό κοντρόλ απέναντι από την εστία, ενώ η ΑΕΚ που αμυνόταν αποτελεσματικά, ήταν επικίνδυνη στις επιθέσεις της.

Η επανάληψη
Με επιθετικές διαθέσεις μπήκε στο β΄ ημίχρονο η Σαλαμίνα. Με τον Τζούρτσουριτς να αναλαμβάνει να κάνει το παιχνίδι, οι γηπεδούχοι κρατούσαν πιο πολύ την μπάλα και επεδίωκαν την ισοφάριση.

Δεν είχαν όμως συνέχεια και η ΑΕΚ γρήγορα, ξεπερνώντας ανώδυνα τα πρώτα λεπτά, ανέλαβε ξανά τον έλεγχο του ρυθμού του παιχνιδιού. Με παιχνίδι υπομονής και σωστές μεταβιβάσεις, αλλά και αλληλοκαλύψεις η ομάδα της Λάρνακας κρατούσε μακριά από την εστία του Μίνιο τους επιθετικούς των γηπεδούχων.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων Βεργέτης φρέσκαρε την επίθεσή του βάζοντας Πεδρίτο και Κούλη Παύλου, ενώ στην ΑΕΚ επανήλθε ο Καταλά, μετά από δύο αγώνες, μπαίνοντας αλλαγή αντί του Μοϊσόφ.

Η Σαλαμίνα δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά, αντίθετα η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που έφτασε σε ένα δεύτερο γκολ με τον Άλβες στο 76΄. Οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά ενέτειναν τις προσπάθειές τους και στο 81΄ έχασαν καλή ευκαιρία με τον Παύλου, που αστόχησε από καλή θέση.

Παρά την όποια προσπάθεια των «ερυθρολεύκων», η ΑΕΚ ήταν συνεπής στα ανασταλτικά της καθήκοντα και εύκολα ή δύσκολα απέκρουε. Στο φινάλε χάθηκε η πιο κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους να φέρουν το ματς στα ίσια και να αποσπάσουν τον βαθμό.

*Γενικά, η νίκη της ΑΕΚ ήταν μεν δύσκολη, αλλά δίκαιη. Είχε για κορυφαίους τους Λαμπάν και Λαρένα, ενώ ξεχώρισαν επίσης οι Χαραλαμπίδης και Γκαρίδο. Από τη Σαλαμίνα ξεχώρισαν οι Τζούρτσουριτς, Σκοπελίτης και Τσαμπούρης.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
18΄ Πισινή κεφαλιά του Άλβες, σε ετοιμότητα ο Βεσελόφσκι.
21, 0-1 Ο Τέτε έκανε σέντρα και ο Ακοράν στο δεύτερο δοκάρι με απευθείας σουτ νίκησε τον «ερυθρόλευκο» κίπερ.
27΄ Μακρινό συρτό σουτ του Τζούρτσουριτς έξω.
30΄ Ο Μάατσι έκανε κακό κοντρόλ προ του τερματοφύλακα και έχασε ευκαιρία για το πλασέ.
40΄ Από δύσκολη θέση και υπό πίεση σουτ του Μακρίεφ, άστοχο.
41΄ Σουτ του Μάατσι άουτ.
44΄ Φάουλ του Τζούρτσουριτς απέκρουσε ασταθώς και δύσκολα ο Μίνιο.
48΄ Σέντρα-σουτ του Γκαρίδο με φάλτσα δίπλα από τα δοκάρια.
49΄ Από σέντρα του Τσαμπούρη ο Λαμπάν δεν έδιωξε σωστά και το πλασέ του Μακρίεφ έφυγε έξω.
69΄ Ο Μουρίγιο με το σώμα σταμάτησε επικίνδυνο σουτ του Πεδρίτο, που μπήκε στην περιοχή σε αντεπίθεση.
76΄ Μόνος ο Άλβες έκανε σουτ, που έδιωξε κόρνερ ο Βεσελόφσκι.
81΄ Από φάουλ, η μπάλα στρώθηκε στον Κ. Παύλου, που έπιασε σουτ δίπλα από το δοκάρι.
90΄ Σουτ του Μπόλιεβιτς απέκρουσε ο Βεσελόφσκι.
90+3΄ Από φάουλ ο Άντονιτς μπροστά στον τερματοφύλακα σούταρε στα ύψη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κώστας Ψευδιώτης
ΒΟΗΘΟΙ: Χαράλαμπος Γεωργίου, Γιώργος Σάββα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσίνα, Κούσουλος/Ορτίθ

Ν. ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Τσίνα, Κούσουλος, Άντονιτς, Σκοπελίτης, Τζούρτσουριτς (82΄ Κωνσταντίνου), Αβελάιρας (67΄ Κ. Παύλου), Κολοκούδιας (57΄ Πεδρίτο), Μάατσι, Μακρίεφ.
ΑΕΚ: Μίνιο, Ορτίθ, Γκαρίδο, Μουρίγιο, Μοϊσόφ (73΄ Καταλά), Λαμπάν, Λαρένα, Τομάς, Ακοράν, Τέτε (26΄ Χαραλαμπίδης), Άλβες (89΄ Μπόλιεβιτς).

Ιντιάκεθ: Δύσκολη και σημαντική η νίκη
Για πολύ σημαντική και δύσκολη νίκη σε ένα κλειστό παιχνίδι έκανε λόγο ο προπονητής της ΑΕΚ Ιμανόλ Ιντιάκεθ, ο οποίος αναφέρθηκε και στο σπάσιμο μιας 15χρονης παράδοσης. Από την άλλη ο τεχνικός της Ν. Σαλαμίνας Στάικος Βεργέτης παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, ανέφερε ότι η ομάδα του είχε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά το άδικο και το δίκαιο στο ποδόσφαιρο αφορούν και στην αποτελεσματικότητα.

Αναλυτικά:
Ιμανόλ Ιντιάκεθ: «Πολύ σημαντική νίκη σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Η Νέα Σαλαμίνα έπαιξε πολύ καλά και δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ. Κάναμε λίγες ευκαιρίες για γκολ, σκοράραμε μία φορά και κάναμε πολύ σημαντικό βήμα. Παρακολουθήσαμε τη Σαλαμίνα και, όπως είπα ξανά, ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά σπάσαμε μία κακή παράδοση 15 ετών χωρίς νίκη. Σε ένα κλειστό παιχνίδι με λίγες φάσεις, ευτυχήσαμε εμείς να σκοράρουμε και αυτό είναι πολύ θετικό».

Στάικος Βεργέτης: «Καθ' όλη την εβδομάδα προετοιμαστήκαμε κατάλληλα σε επίπεδο ανάλυσης και προπόνησης. Κάναμε ένα πλάνο πώς θα περιορίσουμε την ΑΕΚ και να αξιοποιήσουμε τα επιθετικά μας όπλα. Είχαμε καλή αμυντική λειτουργία και ήμασταν απειλητικοί.

Είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα θετικό σκορ και δεχθήκαμε το γκολ σε μία στιγμή αδράνειας. Ας χάνουμε, αλλά τουλάχιστον η ομάδα να παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Είχαμε τις περισσότερες ευκαιρίες. Το άδικο και το δίκαιο στο ποδόσφαιρο δεν αφορούν μόνο στην απόδοση, αλλά και στην αποτελεσματικότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα