ΑΕΚ ουσίας, ΑΕΚ για τίτλο

Ό,τι και να γράψουμε για την ΑΕΚ, αυτήν τη στιγμή θα την αδικήσουμε.

Όλοι κατά καιρούς την αδικήσαμε και τη αμφισβητήσαμε. Την κριτικάραμε και κάποιες φορές την ξεγράψαμε. Όμως, τα τελευταία δύο χρόνια όλα είναι διαφορετικά. Όλοι μιλούν για την ομάδα του Κρίστιανσεν, του Ρόκα και του Καραπατάκη και στάζει μέλι το στόμα τους. Αν κάποιος δεν έχει παρακολουθήσει την ΑΕΚ τα τελευταία δύο χρόνια και του παρουσιάσεις μόνο το τελευταίο παιχνίδι,

θα είναι αρκετό για να διαπιστώσει τη μεγάλη διαφορά τού τότε και του τώρα. Ναι, η ομάδα της Λάρνακας ήταν το φαβορί για τη νίκη, ναι έπαιζε στην έδρα της, ναι είναι καλύτερη ομάδα. Είχε όμως απουσίες και αγωνιζόταν απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε καλά στοιχεία στα προηγούμενα παιχνίδια. Είχε για πρώτη φορά και το άγχος και την πίεση της παραμονής στην κορυφή. Τίποτα δεν ήταν ικανό όμως για να τη σταματήσει. Παίκτες σοβαροί και αποφασισμένοι για να πετύχουν αυτό που όλοι στη Λάρνακα τα τελευταία χρόνια ονειρεύονται. Με αυτό το δείγμα του πρώτου γύρου και το πρώτο παιχνίδι στον δεύτερο γύρο, η ΑΕΚ έδειξε όλα εκείνα τα στοιχεία ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό, πιο σωστά, που θέλει το πρωτάθλημα. Σε καμιά περίπτωση οι παίκτες του Τόμας Κρίστιανσεν δεν πανικοβάλλονται στον αγωνιστικό χώρο και έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους. Έχουν ένα πλάνο το οποίο ακολουθούν κατά γράμμα και οποιοσδήποτε παίκτης μπορεί ν’ αγωνιστεί σε οποιαδήποτε θέση. Όλ’ αυτά οφείλονται βέβαια στον πολύ καλό σχεδιασμό που έγινε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όλα έχουν την εξήγησή τους και τίποτα δεν μένει κρυφό στην ομάδα της Λάρνακας. Πλήρης διαφάνεια σε όλους τους τομείς, κάτι που βοηθάει ακόμη περισσότερο και τον κόσμο να γίνεται περισσότερος στο γήπεδο. Ο συνδυασμός, καλό ποδόσφαιρο και ουσία, είναι το κλειδί για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της και για την ώρα οι «κιτρινοπράσινοι» τα πηγαίνουν περίφημα και είναι στον σωστό δρόμο.

Σημαντικές επιστροφές
Το επόμενο παιχνίδι με τη Δόξα στο ΓΣΖ, ο Τόμας Κρίστιανσεν το αντιμετωπίζει όπως και τα προηγούμενα, με την κάθε σοβαρότητα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του, εκτός από τον τραυματία Σεράν Πόλο. Επιστρέφουν από τιμωρία ο αρχηγός Καταλά και ο Ορτίθ. Έτσι ο Δανός τεχνικός θα αρχίσει να κάνει τα πλάνα του χωρίς να προβληματίζεται ιδιαίτερα αυτήν την εβδομάδα. Εκτός από τον τραυματία Πόλο, που έχει και τρεις κίτρινες κάρτες, στο όριο καρτών είναι άλλοι τέσσερεις παίκτες και αυτό σίγουρα τον προβληματίζει. Όπως στο παιχνίδι με την Πάφο, έτσι και με τη Δόξα δεν θέλει με τίποτα να δει τους Εγγλέζου, Λαμπάν, Τέτε και Μοντέιρο να δέχονται κίτρινη κάρτα, καθώς θα είναι η τέταρτη και δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα