ΑΕΚ: «Κλειδί» οι νέοι και η ομοιογένεια

Ο επαναληπτικός με την Κλίφτονβιλ δεν είναι αγώνας-αγγαρεία για την ΑΕΚ, η οποία έχει αρκετά κίνητρα.

Όπως πέρυσι, έτσι και εφέτος η κληρωτίδα δεν έκανε το χατίρι στην ΑΕΚ στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Πριν από ένα χρόνο, ξεκινώντας την πορεία της από τον συγκεκριμένο γύρο, η ομάδα της Λάρνακας βρήκε στον δρόμο της την Μπορντό, και

παρά τις πολύ καλές εμφανίσεις -ιδίως στον επαναληπτικό- γνώρισε ισάριθμες ήττες τερματίζοντας πρόωρα και άδοξα (δύο ήττες) το ευρωπαϊκό της ταξίδι.

Μολονότι και φέτος ο βαθμός δυσκολίας των αναμετρήσεων, που θα κληθεί να δώσει με αντίπαλο τη Σπαρτάκ, είναι πολύ υψηλός, τα δεδομένα είναι διαφοροποιημένα και περισσότερο ενθαρρυντικά για τους «κιτρινοπράσινους». Κυρίως, ένεκα των τεσσάρων επίσημων παιχνιδιών που θα έχουν στα πόδια τους οι παίκτες του Ιμανόλ Ιντιακέθ.
Τα τρία εκτός έδρας τέρματα που πέτυχε στο Μπέλφαστ καθιστούν σχεδόν βέβαιη την πρόκριση της ΑΕΚ, όμως τα δύο που δέχθηκε και κυρίως η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας για 50 λεπτά στέλνουν ηχηρό μήνυμα ενόψει των διπλών αναμετρήσεων που, εκτός απροόπτου, θα δώσει με τη ρωσική ομάδα.
Οι προπονήσεις που ακολουθούν και κυρίως ο επαναληπτικός με την Κλίφτονβιλ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα βοηθήσουν το σύνολο του Ιμανόλ Ιντιακέθ να βελτιώσει τον βαθμό ετοιμότητας και την ομοιογένειά του.

Ο Μίνιο θα έχει την ευκαιρία να «δέσει» περισσότερο με την άμυνα της ομάδας, αφού στο Μπέλφαστ υπερασπίστηκε για πρώτη φορά την εστία της ΑΕΚ, ενώ και οι υπόλοιποι νεοφερμένοι θα είναι σε θέση να βοηθήσουν την ομάδα.

Την ίδια ώρα, η δεύτερη νίκη απέναντι στην Κλίφτονβιλ θεωρείται αυτοσκοπός για τους «κιτρινοπράσινους» στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν το απόλυτο των βαθμών από τους δύο πρώτους προκριματικούς γύρους του Γιουρόπα Λιγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα