Πούτιν-Συριακό: Πρόθυμη να παρατείνει την εκεχειρία η Ρωσία

Tην ετοιμότητά του να παρατείνει την κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι για όσο χρειαστεί εξέφρασε κατά τις χθεσινές του συνομιλίες με τον Φρανσουά Ολάντ και την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

«Ενημέρωσα τους Ευρωπαίους εταίρους για την άποψή μας του τι συμβαίνει εκεί και τι θα πρέπει να γίνει στο άμεσο μέλλον για να πολεμήσουμε την τρομοκρατία, να ξεριζώσουμε την τρομοκρατία στα συριακά εδάφη, για να εμποδίσουμε αυτή την εστία να αναβιώσει στο μέλλον και ασφαλώς για το τι θα πρέπει να γίνει ώστε οι προσπάθειές μας να οδηγήσουν

σε οοκληρωμένη συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή.

«Ενημερώσαμε τους συναδέλφους μας για την πρόθεσή μας, την πρόθεση της ρωσικής πλευράς να παρατείνουμε στον δυνατό βαθμό δεδομένης της κατάστασης στο έδαφος, την κατάπαυση των αεροπορικών επιδρομών. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε έως το χρονικό διάστημα όπου θα αντιμετωπίσουμε δράση από ένοπλες ομάδες στο Χαλέπι», είπε ο κ. Πούτιν.

Γερμανία και Γαλλία άσκησαν πίεση στη Ρωσία να παρατείνει την παύση αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία. Από την πλευρά του ο κ. Ολάντ τόνισε σχετικά με την εκεχειρία ότι «ένα διάλειμμα μερικών ωρών δεν έχει νόημα. Το βασικό σημείο είναι ότι ο πληθυσμός του Χαλεπιού δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει κάτω από συνθήκες που είναι δυσβάσταχτες».

Μέρκελ και Ολάντ άσκησαν κριτική στη Ρωσία για τον ρόλο της στον βομβαρδισμό αμάχων του Χαλεπιού. Η Γερμανίδα καγκελάριος, σημείωσε ότι «εμείς μιλάμε για εγκληματικές ενέργειες, για εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας».

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα