ΑΕΚ: Φιλική ήττα και πρώτα συμπεράσματα

Την ήττα με 2-1 από τη Βιτορούλ Κονστάντσα Ρουμανίας δέχθηκε χθες η ΑΕΚ, στο πρώτο της φιλικό προετοιμασίας στην Πολωνία.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν χρησιμοποίησε είκοσι δύο ποδοσφαιριστές και έβγαλε τα πρώτα βασικά συμπεράσματα, όσο και αν είναι αρκετά νωρίς, για οποιεσδήποτε κρίσεις, αφού η ΑΕΚ βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια της βασικής της προετοιμασίας και τα πόδια των ποδοσφαιριστών είναι βαριά. Εντούτοις, σε γενικές γραμμές, η λαρνακιώτικη

ομάδα άφησε καλές εντυπώσεις και έστειλε το μήνυμα ότι γίνεται πολύ καλή δουλεία στην Πολωνία.

Πρώτο για Άλβες
Σημείο αναφοράς του χθεσινού φιλικού της ΑΕΚ, το πρώτο γκολ του νεοφερμένου Βραζιλιάνου επιθετικού, Αντρέ Άλβες, σε συνεργασία με έναν άλλο νεοφερμένο, τον Ισπανό Τέτε. Με το γκολ αυτό, η ΑΕΚ, είχε προηγηθεί στο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη δέχθηκε δύο γκολ από τους Ρουμάνους, δείγμα της σχετικής ανετοιμότητάς της σε αυτό το χρονικό σημείο. Μάλιστα, η ομάδα του Κρίστιανσεν είχε ενδιάμεσα των τερμάτων που δέχθηκε (το ένα με πέναλτι), δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Χατζηγιαννακού και Μυτίδη. Ο Δανός τεχνικός χρησιμοποίησε τους εξής ποδοσφαιριστές: Τόνιο (71' Μαρτσινόφσκι), Καταλά (46' Μαρτσίνιακ), Κακουλλής (46' Καστάνας), Ορτίθ (46' Μιντίκκης), Κούρτης (46' Χαραλάμπους), Λαμπάν (46' Μπόλιεβιτς), Τομάς (46' Λαρένα), Mοντέιρο (46' Χατζηγιαννακού), Τετέ (46' Εγγλέζου), Κυπριανού (46' Kαντέ), Άλβες (46' Μυτίδης).

Νέο φιλικό αύριο
Η ΑΕΚ θα δώσει, αύριο Σάββατο, νέο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Πολωνική Γκόρνικ ενώ το τελευταίο φιλικό επί Πολωνικού εδάφους θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (8/7), παραμονές της ολοκλήρωσης του βασικού σταδίου προετοιμασίας της, με αντίπαλο την, επίσης, Πολωνική Πογκόν. Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν θα δώσει άλλα τρία φιλικά όταν επιστρέψει στην Κύπρο (Ν. Σαλαμίνα, Εθνικό, ΕΝΠ), που ουσιαστικά θα αποτελέσουν τη βάση για το τελικό μοντάρισμά της ενόψει των πρώτων ευρωπαϊκών παιχνιδιών, με στόχο να παρουσιαστεί πανέτοιμη και να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στα πλέι-οφ του θεσμού. Η ΑΕΚ θα μάθει τον αντίπαλό της στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λίγκ, στην κλήρωση της 17ης Ιουλίου, ενώ θα δώσει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι στις 30 Ιουλίου.

Στόπερ και τερματόφυλακας
Στο μεταξύ, ο Τσάβι Ρόκα εντείνει τις προσπάθειές του για απόκτηση κεντρικού αμυντικού, αλλά και τερματοφύλακα. Μπορεί να δηλώνεται ότι δεν θα γίνουν βιαστικές κινήσεις, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα ρίσκου, αλλά από την άλλη ο χρόνος κυλά και τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν είναι μακριά. Το γεγονός ότι στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες (Ηλ. Χαραλάμπους και Μαρτσίνιακ) που μπορούν να αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας, δίνει μια κάποια άνεση στον Ρόκα για την καλύτερη δυνατή επιλογή κεντρικού αμυντικού. Ήδη έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένοι στόχοι και γίνεται προσπάθεια να κλείσει η συμφωνία. Αναφορικά με την απόκτηση τερματοφύλακα, επιδίωξη της ΑΕΚ είναι να αποκτηθεί ένας έμπειρος και ποιοτικός πορτιέρο που θα μπορεί να πλαισιώσει άμεσα τον Τόνιο, αφού για τον 20χρονο Πολωνό Μάρτσιν Μαρτσινκόφσκι, που δοκιμάζεται στην Οπαλένιτσα, υπάρχει προοπτική να αποκτηθεί, περισσότερο, υπό μορφή επένδυσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα