Εν αναμονή ετυμηγορίας για το φόνο 22χρονου Αγγλοκύπριου

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του κατά πόσον ο 17χρονος από τη Λάρνακα είναι ένοχος ή όχι στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης του 22χρονου Αγγλοκύπριου Μάικλ Άντονι Λούη Μηνά, που διαπράχθηκε τις πρωινές ώρες της 16ης Νοεμβρίου 2014, στην πολυκατοικία όπου διέμενε το θύμα, στην περιοχή Μακένζη.

Κατά τη προηγούμενη δικάσιμο, δηλαδή στις τρεις Ιουνίου η Κατηγορούσα Αρχή και ο συνήγορος υπεράσπισης του 17χρονου ανέγνωσαν τις τελικές αγορεύσεις

τους.

O Γιάννης Πολυχρόνης, συνήγορος υπεράσπισης του 17χρονου ανέφερε ότι το κατηγορητήριο προσκρούει στη Διεθνή σύμβαση των δικαιωμάτων του παιδιού ως έχει κυρωθεί με το Ν. 243/90, προσθέτοντας ότι υφίσταται Νομικό κώλυμα να επιβληθεί σε άτομο κάτω των 18 χρόνων, η ποινή της δια βίου φυλάκισης, που με βάση το άρθρο 169(3) του Συντάγματος έχει «αυξημένην ισχύν έναντι οιουδήποτε ημεδαπού νόμου».

Ανέφερε επίσης ότι ο πελάτης του δεν έχει αποδεχθεί τη πρόθεση θανάτωσης του θύματος κατά τον ουσιώδη χρόνο και κάλεσε το Κακουργιοδικείο να καταδικάσει τον 17χρονο στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Το έγκλημα, σημείωσε ο κ. Πολυχρόνης ήταν ανθρωποκτονία και όχι φόνος εκ προμελέτης και υποστήριξε πως ο 17χρονος είχε προειδοποιήσει το θύμα από αρκετή απόσταση για την παρουσία του στη σκηνή φωνάζοντας του «ρε» δίνοντας του έτσι χρόνο να αντιδράσει και ότι ήταν εκ παραδρομής μαχαίρωσε το θύμα στο λαιμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος στις 20 Απριλίου 2015, έχει παραδεχθεί ανθρωποκτονία, μέσω της ανώμοτης δήλωσης του ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα