ΑΕΚ: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση

Τελική πρόβα ενόψει Μπορντό για τους «κιτρινοπράσινους», αύριο στο ΓΣΖ στο φιλικό με την Ένωση.

Η ευρωπαϊκή πρεμιέρα για την ΑΕΚ πλησιάζει, με την τεχνική ηγεσία να ετοιμάζει τα τελικά της πλάνα και τον κόσμο να ανυπομονεί για το πρώτο μεγάλο ραντεβού της ομάδας του. Ο Τόμας Κρίστιανσεν εκτός από το αγωνιστικό και την τακτική την οποία θ’ ακολουθήσει προετοιμάζει και τους παίκτες του στο ψυχολογικό κομμάτι. Πάντως, όσοι παίκτες των «κιτρινοπράσινων» έκαναν

μέχρι στιγμής δηλώσεις για τον πρώτο αγώνα με την Μπορντό, αλλά και γενικά για την κλήρωση, παρουσιάζονται προσγειωμένοι αναγνωρίζοντας φυσικά ποιο είναι το φαβορί, όμως διακρίνεις από τα λεγόμενά τους και μια φανερή και όχι κρυφή αισιοδοξία. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις του προπονητή, του τεχνικού διευθυντή, των διοικούντων, αλλά και του κόσμου. Όλοι έχουν την πίστη ότι η ομάδα τους μπορεί να κάνει την έκπληξη. Τα σχέδια του Τόμας Κρίστιανσεν, όσον αφορά την ενδεκάδα, δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια για να τα αποκρυπτογραφήσει κανείς. Σίγουρα σε κάποιες θέσεις θα έχει κάποια διλήμματα, όμως αναμένεται να επιλέξει τους πιο έτοιμους τη δεδομένη στιγμή.

Στο αυριανό φιλικό με την Ένωση στο ΓΣΖ, στις οκτώ το βράδυ, αναμένεται ότι θα χρησιμοποιήσει σε κάποια στάδια του αγώνα τη βασική του ενδεκάδα και από ‘κει θα βγούνε και τα πρώτα συμπεράσματα. Σίγουρα κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Τόνιο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι ο Καταλά με τον Νίνου. Δεξιά στην άμυνα θα είναι ο Ορτίθ και αριστερά θα έχουμε το πρώτο δίλημμα. Περισσότερες πιθανότητες να πάρει φανέλα βασικού έχει ο Ηλίας Χαραλάμπους, με τον Μαρτσίνιακ να έχει και αυτός τις δικές του πιθανότητες. Οι τρεις στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Τομάς, Λαρένα και Μπόλιεβιτς. Σίγουρα η κατάσταση εδώ θα ήταν διαφορετική αν δεν ήταν τιμωρημένος ο Λαμπάν. Στα φτερά της επίθεσης θα είναι ο Μοντέιρο και ο Τέτε. Θέση βασικού διεκδικεί με αξιώσεις και ο Εγγλέζου. Το πιο μεγάλο δίλημμα για τον Δανό τεχνικό της ΑΕΚ είναι για τον επιθετικό τον οποίο θα επιλέξει για τη βασική ενδεκάδα. Μυτίδης και Άλβες έχουν περίπου τις ίδιες πιθανότητες για να ηγηθούν της επίθεσης. Ο Τόμας Κρίστιανσεν μελετώντας και τον αντίπαλο, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θ’ αγωνιστεί η δική του ομάδα θα πάρει την τελική του απόφαση την τελευταία στιγμή.

Δύο «άσους» και τέλος
Τα χρονικά περιθώρια άρχισαν να στενεύουν πάρα πολύ, όσον αφορά την απόκτηση τερματοφύλακα, με τον 20χρονο Ματέους Ταουντούρ να αυξάνει τις πιθανότητες ν' αποκτηθεί ως τρίτος τερματοφύλακας. Ο Πολωνός δοκιμάζεται τις τελευταίες μέρες, είχε και συμμετοχή στο φιλικό με τη Νέα Σαλαμίνα αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις, όπως και στις προπονήσεις, κι εκτός απροόπτου θα αποκτηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα