Απόλλων: Πάει για να τελειώσει τη δουλειά

Άπαντες στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο, αν και δηλώνουν με βεβαιότητα ότι η ομάδα τους, πέραν από το πελώριο 4-0 του πρώτου ματς στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», υπερέχει πασιφανώς και ποιοτικά της FK Τρακάι, εντούτοις δεν συνεπαίρνονται, κι ούτε πετάνε στα σύννεφα. Αντίθετα, γνωρίζουν πολύ καλά πού πατούν και κυρίως, πού πηγαίνουν.

Στο λεμεσιανό σωματείο πρώτιστα έχουν πλήρη επίγνωση των επιπρόσθετων δυσκολιών που θα συναντήσει η ομάδα στην αυριανή ρεβάνς του «LFF stadium» του Βίλνιους ( 20:00 - Κύπρου). Γι’ αυτό, αποφεύγουν επιμελώς τα… πολλά και προπαντός τα μεγάλα λόγια. Το πως πρόκειται για

ένα διαφορετικό παιχνίδι άλλωστε, μπορεί και να κατάντησε χιλιοειπωμένο από τους ανθρώπους του «θεού», και πρώτα-πρώτα από τον Πέδρο Εμάνουελ, το αφεντικό της ομάδας. Ο οποίος, αφότου τέλειωσε το πρώτο μέρος των αναμετρήσεων με τους Λιθουανούς φρόντισε επιμελώς να διατηρήσει τους ποδοσφαιριστές του σοβαρούς. Όχι γιατί στις τάξεις του Απόλλωνα δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας. Απλά επειδή στο ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε και στη ζωή μας γενικότερα, η αλαζονεία και η υπεροψία θεωρούνται, δικαίως, μεγάλα ολισθήματα, το οποίο ο… παρεκτραπείς πληρώνει πάντα ακριβά. Όπως εξάλλου δήλωσε στη «Σ» ο επί του Τύπου εκπρόσωπος του Απόλλωνα Φανούριος Κωνσταντίνου, «ο σεβασμός για τον αντίπαλο είναι πάντα δεδομένος. Στοιχείο το οποίο μεγαλώνει, σε σχέση φυσικά και με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου διεξαγωγής του επαναληπτικού (τεχνιτός χλοοτάπητας).

Όμως, δεδομένη παραμένει και η πίστη στις δυνατότητες της ομάδα μας. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο πρώτο μέρος των αναμετρήσεών μας με την Τρακάι. Το κυριότερο, εξασφαλίσαμε αποτέλεσμα που μας επιτρέπει να διατηρούμε σαφή προβάδισμα πρόκρισης και πάμε στη Λιθουανία με μοναδικό στόχο να τελειώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε στο «Παπαδόπουλος». Στόχος μας, άλλωστε, είναι να σφραγίσουμε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης με νίκη, ώστε να ανεβούμε στις βαθμολογίες της ΟΥΕΦΑ και συνάμα να ντοπαριστούμε ψυχολογικά ενόψει των αναμετρήσεων που ακολουθούν. Είτε πρόκειται για την Κουκαρίτσι, είτε για την Καμπάλα...».

Δικαιολογώντας του χαμηλούς τόνους που υπάρχουν στον Απόλλωνα, παρά το επιβλητικό 4-0 του πρώτου ματς, ο Φανούριος Κωνσταντίνου ήταν ξεκάθαρος: «Αναγνωρίζουμε πως στο ποδόσφαιρο οι ισορροπίες είναι λεπτές και αρκετά μπορούν ν’ αλλάξουν υπό κάποιες προϋποθέσεις. Γι’ αυτό, λέμε… «ΟΧΙ» στον εφησυχασμό και στην υποτίμηση, ώστε να εκμηδενίσουμε το ενδεχόμενο οποιονδήποτε απροόπτων. Βλέπεται, τα δεδομένα, αλλά και τα πεπραγμένα του πρώτου μισού της αποστολής μας με τους Λιθουανούς, δεν μας επιτρέπουν να συμβιβαζόμαστε καν με την ιδέα της μη υλοποίησης του στόχου (πρόκριση)».

Κατ’ ιδίαν μελέτη
Στο μεταξύ, σήμερα θα ξεκαθαρίσει κατά πόσο η αναμέτρηση στο Αζερμπαϊτζάν, μεταξύ της Qabala και της Čukarički θα πραγματοποιηθεί υπό το βλέμμα του υπεύθυνου σκάουτινγκ του Απόλλωνα, Γιώργου Καβάζη. Κι αυτό επειδή στον Απόλλωνα περιμένουν να δουν το κατά πόσο θα μπορέσει να εκδοθεί μέχρι σήμερα η βίζα του πρώην άσου της ομάδας, για να μπορέσει να ταξιδέψει και να... κατασκοπεύσει τις υποψήφιες προσεχείς ευρωπαϊκές αντιπάλους του «θεού».

Ο επιθετικός και ο... μέσος
Τέλος, το γεγονός ότι η προσοχή των «κυανόλευκων» της Λεμεσού είναι στραμμένη στη ρεβάνς με την Τρακάι δεν σημαίνει κιόλας ότι παγώνουν τα πάντα. Διοίκηση και τεχνική ηγεσία, άλλωστε, δεν το κρύβουν πως υπάρχουν σκέψεις για 1-2 ακόμα νέες προσθήκες (επιθετικός και μέσος). Το 4-0 του πρώτου ματς πάντως, προσέφερε στον Πέδρο Εμάνουελ την ευκαιρία να δώσει λίγη παραπάνω έμφαση, απ’ ό,τι είθισται πριν από ένα ευρωπαϊκό ματς και στο μετεγγραφικό. Ο Αγκολέζος τεχνικός για την ώρα, διατηρεί κλειστά τα χαρτιά του. Θα μιλήσει εκεί και κυρίως όταν πρέπει, έχοντας βέβαια υπόψη και την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, αφού σημαντικό ρόλο στις προσθήκες παίζει το οικονομικό...

Keywords
Τυχαία Θέματα