Εκδήλωση για άνοιγμα του οδοφράγματος Κοκκίνων

Ειρηνική εκδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση της διάνοιξης του οδοφράγματος Κοκκίνων πραγματοποιούν οι κάτοικοι του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς και Τηλλυρίας, σε συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους της περιοχής Λιμνίτη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της 8ης Αυγούστου, στην είσοδο της Μασούρας - Κοκκίνων.
Η εκδήλωση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα γίνει τη συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία οι

Τουρκοκύπριοι θα περάσουν μέσα από τον Πύργο Τηλλυρίας για την τέλεση μνημοσύνων στην περιοχή Κοκκίνων.

Οι κάτοικοι, προστίθεται, θα διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για το «απόλυτα δίκαιο αίτημά τους», όπως υποστηρίζουν, για διάνοιξη του δρόμου Κοκκίνων και αναμένεται να παραδώσουν υπόμνημα στα Ηνωμένα Έθνη.
Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως, ο Κοινοτάρχης Πωμού Ευάγγελος Στυλιανού και ο Κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας έχουν αποστείλει ήδη επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη προς ενημέρωσή του.

Στην επιστολή τους καλούν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, εάν προκύψει οποιαδήποτε θετική εξέλιξη επί του αιτήματος των κατοίκων του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς και Τηλλυρίας, να τύχουν ενημέρωσης, για να αποφευχθεί η πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Στηρίζει το Κίνημα Οικολόγων
Το Κίνημα Οικολόγων, με ανακοίνωσή του εκφράζει αμέριστη στήριξη στην προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι κάτοικοι της περιοχής Τηλλυρίας και του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς το Σάββατο, 8 Αυγούστου, στο χωριό Μανσούρα.

Το Κίνημα θεωρεί ότι πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα στις συνομιλίες η διάλυση του στρατιωτικού θυλάκου των Κοκκίνων, η αποστρατιωτικοποίηση της περιοχής και η συνεργασία μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων κατοίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα