ΑΕΚ: O Τσάβι Ρόκα ανεβάζει τον πήχη

Ο στόχος της ΑΕΚ στο επόμενο πρωτάθλημα, όσο κι αν μένουν προσγειωμένοι οι διοικούντες την ομάδα και ποτέ δεν ξεφεύγουν στις δηλώσεις τους, θα είναι το πρωτάθλημα. Από τη στιγμή που φέτος τερμάτισαν στη δεύτερη θέση και από τη στιγμή που πλησίασαν τόσο πολύ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, το επόμενο βήμα και ο επόμενος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους, απλώς υπάρχει λόγος που μπορεί να μην το λένε. Είναι πολύ διαφορετική η ψυχολογία των παικτών, όταν αρχίζει ένα πρωτάθλημα

και οι παράγοντες της ομάδας του μιλούν για πρωτάθλημα και σίγουρα διαφορετικά το αντιμετώπιζαν οι παίκτες του Τόμας Κρίστιανσεν στο φετινό πρωτάθλημα, όταν κανένας, ακόμα και την προτελευταία αγωνιστική, δεν παραδεχόταν ότι πάνε για τον τίτλο.

Δεν παρασύρεται ο πρόεδρος
Το γεγονός αυτό δεν παρασύρει σε καμιά περίπτωση την διοίκηση Άντρου Καραπατάκη, όσον αφορά τον προϋπολογισμό της ομάδας. Πέρυσι είχε το χαμηλότερο μπάτζετ από τις ομάδες της πρώτης εξάδας και αυτό δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο. Φέτος μπορεί ο πήχης να ανέβηκε πιο ψηλά, αλλά οι κινήσεις οι οποίες θα γίνουν θα είναι πολύ προσεγμένες και πάντα στα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Η υπέρβαση θα γίνει σίγουρα και ο προϋπολογισμός θα είναι και πιο υψηλός, αλλά ο Τσάβι Ρόκα σε συνεννόηση πάντα με τη διοίκηση και τον Τόμας Κρίστιανσεν δουλεύουν μεθοδικά και προσεκτικά, χωρίς να παρασύρονται από κανέναν. Πάντως, αυτό που συμπεραίνει κανείς εύκολα σε μια βόλτα του στα διάφορα ποδοσφαιρικά στέκια της πόλης του Ζήνωνα, είναι ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ και οι συνεργάτες του, μετά και τη γλυκόπικρη γεύση που άφησε το περυσινό πρωτάθλημα, φέτος είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν μιαν ακόμη πιο ισχυρή ομάδα.

Δεν βιάζεται ο Ρόκα
Από τη στιγμή που η ΑΕΚ θα αρχίσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις από τον τρίτο γύρο του Γιουρόπα λιγκ, στις 30 Ιουλίου, ο Τσάβι Ρόκα δεν βιάζεται καθόλου για τις επόμενες κινήσεις. Αποκτήθηκαν και ανακοινώθηκαν επίσημα μέχρι στιγμής οι Λαμπάν και Χατζηγιαννακού, ενώ αποτελούν παρελθόν οι Σκοπελίτης, Παύλου και Κολαούτι. Στο «περίμενε» είναι οι Μασάνα, Σίπο και Φροξυλιάς. Το μυαλό του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα ήταν σίγουρα στην υπόθεση Βάντερ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τώρα άρχισε να σκέφτεται για τον αντικαταστάτη του. Ήταν λογικό, άλλωστε, ότι αρκετές ομάδες θα ενδιαφέρονταν για την απόκτηση του Βραζιλιάνου ακραίου επιθετικού. Η διοίκηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ρόκα ότι, όχι μόνο θα βρει τη λύση για το κενό του Βάντερ, αλλά οι προσθήκες οι οποίες θα γίνουν φέτος θα είναι ακόμη πιο ποιοτικές. Τεχνική ηγεσία και τεχνικός διευθυντής μελετούν αρκετές περιπτώσεις παικτών που έχουν προταθεί, και τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα