ΑΕΛ: Κορυφώνονται οι διεργασίες, ξεκαθαρίζει το τοπίο

Η καθοριστική εβδομάδα όσον αφορά τα διοικητικά έφθασε στην ΑΕΛ. Μετά από ένα δεκαήμερο στο οποίο τα πάντα έχουν μείνει στάσιμα, λόγω της πρόθεσης του κ. Σοφοκλέους να αποχωρήσει από την προεδρία της ομάδας, οι επόμενες μέρες θα φέρουν σημαντικές εξελίξεις. Οι όποιες επαφές πραγματοποιούνται θα κορυφωθούν, ενώ την Τετάρτη θα φανεί αν υπάρχει διάθεση από κάποιους να εμπλακούν στα διοικητικά του σωματείου. Θυμίζουμε ότι με βάση το καταστατικό της ΑΕΛ,

την Τετάρτη το απόγευμα λήγει η προθεσμία για υποβολή υποψηφιοτήτων, ενόψει της έκτακτης εκλογικής γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή. Δεν αποκλείεται πάντως, ανάλογα με το ενδιαφέρον ή το μη ενδιαφέρον των μελών για το δ.σ. του σωματείου να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις ο κ. Σοφοκλέους.

Πάντως επί της ουσίας, ούτε και χθες δεν προέκυψε κάτι νέο σε ό,τι αφορά το διοικητικό τοπίο. Όχι μόνο ο κ. Σοφοκλέους και οι συνεργάτες του κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους, αλλά και όσοι μπορεί να θέλουν να εμπλακούν στα διοικητικά. Γενικά θα λέγαμε ότι όπως και τις προηγούμενες μέρες έτσι και χθες τα πάντα κύλησαν ήρεμα, χωρίς ουσιαστική εξέλιξη. Αυτό βεβαίως, όπως είναι λογικό, αυξάνει την αγωνία των φίλων της ομάδας, που δεν ξέρουν ποια θα είναι η επόμενη μέρα στην ΑΕΛ, αν όντως αποχωρήσει ο κ. Σοφοκλέους.

Προετοιμάζεται ο κόουτς
Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοφόρου προσπαθεί να μη μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο. Ο τεχνικός της ΑΕΛ είναι υποχρεωμένος να ετοιμάσει -έστω και θεωρητικά- τον προγραμματισμό, έτσι ώστε μόλις κλείσει θετικά το διοικητικό και πάρει το πράσινο φως, να προχωρήσει σε κινήσεις. Ο κ. Χριστοφόρου έχει στα υπ' όψιν του το μπάτζετ που είχε συμφωνηθεί με τον κ. Σοφοκλέους πριν από τον τελικό, αν η ΑΕΛ δεν έβγαινε στην Ευρώπη και με αυτό το δεδομένο κάνει την προεργασία του.

Όμως, για να είναι καλυμμένος, εξετάζει και την πιθανότητά να είναι ακόμα πιο μειωμένο απ' ό,τι αρχικά είχε συμφωνηθεί. Έτσι προσπαθεί να εντοπίσει ποδοσφαιριστές και για τα δυο σενάρια για να μη χαθεί χρόνος, αν πάρει εντολή προς το τέλος της εβδομάδας να ξεκινήσει τον προγραμματισμό. Φυσικά, όπως είναι λογικό, ο κ. Χριστοφόρου είναι προβληματισμένος από την κατάσταση που επικρατεί τώρα, όμως δεν έχει πάρει αποφάσεις, περιμένοντας να δει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Τις εξελίξεις στο διοικητικό περιμένουν και οι ποδοσφαιριστές. Οι περισσότεροι - αν όχι όλοι- έχουν ξεκινήσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές, όμως προσπαθούν να ενημερώνονται για το πώς πάνε τα πράγματα. Οι ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο και για τη νέα περίοδο σαφέστατα είναι πιο ήρεμοι, σε αντίθεση με εκείνους που τελείωσαν χθες. Βέβαια με κάποιους εξ αυτών έχει ήδη έρθει σε επαφή ο κ. Χριστοφόρου, τονίζοντάς τους ότι τους υπολογίζει και για τη νέα περίοδο, και γι' αυτό θα πρέπει να κάνουν υπομονή λίγες μέρες μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό. Φυσικά υπάρχει και η κατηγορία των παικτών που έχουν ενημερωθεί ότι μπορούν να ψάξουν γι' άλλη επαγγελματική στέγη, αφού δεν είναι στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας για τη νέα περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα