Yπ.Υγείας: O Δρ.Μάτσας αποδίδει ευθύνες σε άλλους

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας σε απάντηση δηλώσεων που έκανε νωρίτερα στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας Δρ Πέτρος Μάτσας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι "προφανώς ο Δρ. Μάτσας προσπαθεί να αποδώσει σε άλλους ευθύνες για όσα προβλήματα οργάνωσης, διοίκησης και αποτελεσματικής λειτουργίας αντιμετωπίζουν σήμερα τα δημόσια νοσηλευτήρια".

Το Υπουργείο Υγείας, αναφέρει πως τα σχετικά Σχέδια Υπηρεσίας του Υπουργείου για τη θέση του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών καθορίζουν μεταξύ άλλων

και τα εξής:

Καθήκοντα και ευθύνες

α) Προΐσταται των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και είναι υπεύθυνος για την οργάνωση, διοίκηση και αποτελεσματική λειτουργία τούτων και την εφαρμογή της Κυβερνητικής πολιτικής και οποιασδήποτε σχετικής νομοθεσίας.

(β) Συντονίζει τις διάφορες δραστηριότητες των Υπηρεσιών που υπάγονται σ΄ αυτόν και υποβάλλει εισηγήσεις για την αποδοτικότερη λειτουργία και ανάπτυξή τους.

(γ) Συμβουλεύει πάνω στα προβλήματα και θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητές του.

(δ) Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα του ανατεθούν.

"Προφανώς ο Δρ. Μάτσας προσπαθεί να αποδώσει σε άλλους ευθύνες για όσα προβλήματα οργάνωσης, διοίκησης και αποτελεσματικής λειτουργίας αντιμετωπίζουν σήμερα τα δημόσια νοσηλευτήρια και για τα οποία αρμοδιότητα και ευθύνη έχει ο ίδιος ως εκ των Σχεδίων Υπηρεσίας της θέσης του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, την οποία κατέχει από έτους. Σχέδια υπηρεσίας που αναφέρονται ακόμα και στην αρμοδιότητά του να υποβάλλει εισηγήσεις για την αποδοτικότερη λειτουργία και ανάπτυξή τους", καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Δρ. Μάτσας, με διευκρινιστική δήλωση στο ΚΥΠΕ, σημείωσε πως "δεν του έχει απαγορευτεί να κάνει οτιδήποτε, αλλά του έχει απαγορευτεί να προβαίνει σε δηλώσεις". Το ΚΥΠΕ απέστειλε εκ νέου την είδηση το απόγευμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα