Tσίπρας: Να γίνει αφύπνηση για την Ευρώπη το δημοψήφισμα

Να λειτουργήσει ως αφύπνιση για την Ευρώπη το δημοψήφισμα ζητά ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός απέδωσε στην έλλειψη κοινωνικής συνοχής και στο δημοκρατικό έλλειμμα τα αίτια της κρίσης και ζήτησε παρέμβαση της ΕΕ για την ανεργία και τη διαφάνεια και τη δημοκρατία

στην Ευρώπη.

"Φοβάμαι πως βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι για την Ευρώπη και φτάσαμε σε μια προβλέψιμη κρίση λόγω του δημοκρατικού ελλείμματος, της έλλειψης κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης”, είπε.

“Ελπίζω το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος να δουλέψει ως εγερτήριο για την ΕΕ. Είναι αναγκαίο να λάβουμε τολμηρές αποφάσεις έτσι ώστε να καταστήσουμε την ΕΕ πιο ελκυστική για τους πολίτες”, σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε, τέλος, ότι “είναι αναγκαίο να λάβουμε πρωτοβουλίες για να αντικαταστήσουμε τη λιτότητα με την ανάπτυξη, το διαχωρισμό με την σύγκλιση, την ανεργία με τις ποιοτικές δουλειές και τις ατελείωτες διαβουλεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες με την διαφάνεια και την Δημοκρατία".

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα