Toυρισμός: Νέα δεδομένα με αλλαγές στο γενικό σχεδιασμό

Νέα δεδομένα δημιουργούνται για το μέλλον του τουριστικού προϊόντος στην Κύπρο. Επικεφαλής του νέου αυτού εγχειρήματος ήταν ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος στην παρουσία εμπειρογνωμόνων της ΤΗR, που διεξάγουν την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού, ανέλυσαν τα πορίσματα μελέτης, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σημαντικά ήταν τα στοιχεία και τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί, μέσα σε ένα νέο πλαίσιο, ώστε να μην περιοριζόμαστε απλώς στον ήλιο, το καλό κλίμα και τη θάλασσα.

Στο πλαίσιο αυτό, θα

προβληθεί επισταμένα το τουριστικό μας προϊόν, η παράδοση, τα αξιοθέατα, στοιχεία που θα επιφέρουν ποιοτικότερο τουρισμό, γεγονός που θα υποβοηθήσει και την οικονομία του τόπου.

Στο μεταξύ συνεχής ανοδική πορεία στις αφίξεις των Ρώσων περιηγητών θα συνεχιστεί και κατά τους χειμερινούς μήνες, με την ίδια ποσοστιαία αύξηση, ενδεχομένως και μεγαλύτερη.Το Σχέδιο Κινήτρων που παρέχει ο ΚΟΤ στους Ρώσους διοργανωτές ταξιδίων θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και την 31η Μαρτίου 2017.

Τα κίνητρα είναι διαβαθμισμένα αναλόγως του αριθμού των τουριστών που φέρνει ο κάθε διοργανωτής στην Κύπρο και αναλόγως και του σε ποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο τους φέρνει.

Ωφελήθηκαν και άλλοι μεσογειακοί προορισμοί,αλλά συγκριτικά και κατ’ αναλογίαν η τουριστική Κύπρος ωφελήθηκε περισσότερο.

Το γεγονός αποδίδεται στις πολύ καλές σχέσεις Κυπρίων και Ρώσων τουριστικών επιχειρηματιών, αλλά και στην ετοιμότητα που επέδειξαν οι αρμόδιοι φορείς της πατρίδας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα