"Στα μαχαίρια" Υπουργείο Παιδείας-εκπαιδευτικοί

"Στα μαχαίρια" για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας και οι εκπαιδευτικοί. Η προειδοποιητική στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΠΟΕΔ για την ερχόμενη Τετάρτη δεν δικαιολογείται δηλώνει ο Καδής. Την ίδια ώρα η ΠΟΕΔ καταγγέλλει στο ΣΙΓΜΑ ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε πέραν των 50 σχολείων.

Δεν

αποφεύχθηκαν τελικά τα προβλήματα στη δημόσια παιδεία, αφού η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με προειδοποιητική στάση εργασίας όλων των μελών της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, με διακοπή των μαθημάτων στις 12:00 το μεσημέρι.

Η ΠΟΕΔ έλαβε την απόφαση λήψης δυναμικών μέτρων, σ' εκδήλωση της αντίδρασής της, για την κατάσταση που παρουσιάζει όπως υποστηρίζουν για την στελέχωση των σχολείων και όχι μόνο, με αποκορύφωμα την πρόσφατη ρύθμιση για διορισμό αντικαταστατών εκπαιδευτικών, έναντι μόνιμων αναγκών των σχολείων.

Παρά τις παραδοχές του Υπουργείου Παιδείας για την ανάγκη να δοθούν λύσεις στα χρόνια κι εντεινόμενα προβλήματα, αναφέρει η ΠΟΕΔ, εντούτοις οι ανάγκες, θα καλυφθούν με ένα απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς.

Σύμφωνα με τον Κώστα Καδή η φετινή χρονιά ξεκίνησε ομαλότερα από προηγούμενη χρονιά με λιγότερα προβλήματα. Είπε ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί το λόγο που οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται και επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει μια υπουργική απόφαση μέχρι το τέλος του μήνα, -προθεσμία που δίνουν οι δάσκαλοι- την ώρα μάλιστα που ο πρόεδρος της δημοκρατίας απουσιάζει στο εξωτερικό.

Από πλευράς τους οι Οργανωμένοι γονείς θα λάβουν σχετική απόφαση την ερχόμενη Δευτέρα στην διάρκεια σύγκλισης του Διοικητικού Συμβουλίου τους. Ωστόσο η πρόεδρος του Συνδέσμου εξέφρασε την δυσαρέσκεια της για την κατάσταση.

Το Συμβούλιο των δασκάλων θα συνέλθει εκ νέου, στις 27 Σεπτεμβρίου, για να αξιολογήσει την κατάσταση και να πάρει σχετικές αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα