Κάρτα φιλάθλου: Τι συνέβη και τι θα γίνει

Νέα καθυστέρηση παρουσιάζεται στην εφαρμογή της «Κάρτας Φιλάθλου» ύστερα από την απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών να ακυρώσει την κατακύρωση που έγινε στην κοινοπραξία SPACE HELLAS HTE.

Πλέον ο Κυπριακός Οργανισμού Αθλητισμού βρίσκεται ενώπιον αποφάσεων τόσο για το πώς θα προχωρήσει με την Κάρτα Φιλάθλου όσο και με ποιον τρόπο.

Ποιοι αξιολόγησαν τις προσφορές

Για

το θέμα της κάρτας φιλάθλου, ο ΚΟΑ όρισε την Επιτροπή Αξιολόγησης Προσφορών στην οποία συμμετείχε και η Ελεγκτική Υπηρεσία χωρίς όμως να έχει δικαίωμα ψήφου.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης Προσφορών κινήθηκε σε δυο άξονες.

Α. Αξιολόγησε την ικανότητα 6 εταιρειών που δήλωσαν ενδιαφέρον. Αυτή η διαδικασία διήρκησε 1,5 μήνα.

Β. Στην β` φάση προκρίθηκαν οι 4 από τις 6 εταιρείες με την Επιτροπή να αξιολογεί την οικονομική και τεχνική πτυχή των εταιρειών. Όμως μόνο οι 2 εταιρείες κατέθεσαν οικονομική πρόταση.

Γιατί ακυρώθηκαν

Για τον πρώτο προσφοροδότη, ο λόγος ακύρωσης είναι ότι το πτυχίο ενός από τους εμπειρογνώμονες δεν είναι αναγνωρισμένο από το ΚΥΣΑΤΣ.

Ο ίδιος λόγος ισχύει και για τον δεύτερο προσφοροδότη.

Πως προχωρά ο ΚΟΑ

Πλέον είναι απόφαση του ΚΟΑ για το πώς θα προχωρήσει το θέμα κάρτας φιλάθλου.

Ο Γενικός Διευθυντής του οργανισμού έχει δυο επιλογές τις οποίες θα θέσει ενώπιον του Δ.Σ. σε συνεδρία του την Τρίτη.

Α. Η όλη διαδικασία να ξεκινήσει από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου θα χρειαστούν τουλάχιστον 7-8 μήνες.

Β. Επειδή το πρώτο στάδιο των προσφορών δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, ο ΚΟΑ να προχωρήσει απεύθειας στο δεύτερο στάδιο και να ζητηθούν νέες οικονομικές και τεχνικές προσφορές από τις 4 εταιρείες που προκρίθηκαν στην πρώτη διαδικασία. Αν ο ΚΟΑ επιλέξει αυτή την επιλογή τότε ο χρόνος που θα χρειαστεί είναι 2 μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα