To νομοσχέδιο “CYTA Ltd” στην Επ. Οικονομικών

Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία νέας εταιρείας ιδιωτικού δικαίου, με την ονομασία “CYTA Ltd”, στην οποία θα μεταφερθούν οι τηλεπικοινωνιακές εργασίες και περιουσιακά στοιχεία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκρατικοποίησής της θα συζητηθεί σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, για δεύτερη συνεδρία.

Ενώπιον της Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει στις 10.00, παρουσία του ΥΠΟΙΚ, Χάρη Γεωργιάδη, θα βρεθούν δύο ακόμη νομοσχέδια, σε σχέση με τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΑΤΗΚ, που αφορούν τα εργασιακά ζητήματα και

θέματα, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας.

Τα μέλη της Επιτροπής θα συζητήσουν, επίσης, την τροποποίηση των κανονισμών περί Προσωπικού και περί Συντάξεων Υπαλλήλων της ΑΤΗΚ.

Στη συνεδρία κλήθηκαν να παραστούν, επίσης, ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων, ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΑΜ, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο Προϊστάμενος της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta.

Στην προηγούμενη συνεδρία της Επιτροπής, ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι η διάθεση μετοχικού κεφαλαίου σε στρατηγικό επενδυτή θα μειώσει το δημόσιο χρέος και το κόστος του χρέους, παρουσιάζοντας ενώπιον της Επιτροπής τα νομοσχέδια.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι η Cyta δεν θα χάσει την ευκαιρία να πορευτεί προς το μέλλον σαν σύγχρονος και ευέλικτος Οργανισμός, αντιμετωπίζοντας τις εξελίξεις, τις προκλήσεις και το διεθνή ανταγωνισμό, που προκαλούν οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, οι οποίες οδήγησαν σε μείωση των κερδών όλων των εταιρειών παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, παγκοσμίως.

Διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία ιδιωτικού δικαίου θα διατηρήσει όλους τους υπαλλήλους του οργανισμού, οι όποιοι θα κληθούν ν’ αποφασίσουν για το επαγγελματικό τους μέλλον στη Cyta ένα χρόνο μετά τη μεταφορά μετοχικού κεφαλαίου σε στρατηγικό επενδυτή.

Ο ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε ότι αν ψηφιστεί σε νόμο, το νομοσχέδιο, δημιουργείται εταιρεία με 100% μέτοχο το κράτος, που διατηρεί τους υπαλλήλους με την ίδια συλλογική σύμβαση, μισθούς και όρους. Είπε πως η συλλογική σύμβαση θα δεσμεύει την εταιρεία.

Ο Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι στην εταιρεία ιδιωτικού δικαίου θα μεταφερθούν μόνο οι εμπορικές δραστηριότητες της Cyta και μόνο τα περιουσιακά στοιχεία, που αφορούν τις εμπορικές δραστηριότητες του οργανισμού θα μπορούν να πωληθούν σε στρατηγικό επενδυτή.

Στην προηγούμενη συνεδρία, κατά της ψήφισης των νομοσχεδίων για μετατροπή της Cyta σε LTD τάχθηκαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι τάχθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα