Διευρυμένη σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ

Οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε σχέση με το ΧΥΤΑ Πάφου και το ΧΥΤΥ Κόσιης θα απασχολήσουν στις 12.00 διευρυμένη σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία.

Της σύσκεψης θα προεδρεύσει ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης. Θα λάβουν μέρος ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος και ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Θα εξετασθούν τόσο η ποινική πτυχή της υπόθεσης, όσο και

ο χειρισμός των συμβολαίων με την εταιρεία Χελέκτορ.

Την Κυριακή, ύστερα από μια πολύωρη διαδικασία, η οποία διήρκεσε επτά ώρες, το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον των οκτώ υπόπτων, στις υποθέσεις, που αφορούν το ΧΥΤΑ Πάφου και το ΧΥΤΥ Κόσιης.

Πρόκειται για τον οικονομικό Διευθυντή του Δήμου Πάφου, που τελεί σε διαθεσιμότητα, Δημήτρη Πατσαλίδη, το Δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέα Λουρουτζιάτη, τον Μιχάλη Πάντη, που είναι το πρόσωπο, το οποίο επιβλέπει τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης, τους λειτουργούς του Υπουργείου Εσωτερικών, Αντώνη Κουρουζίδη, Στέλιο Παπαδόπουλο και Χρηστάκη Πέτρου, που απαρτίζουν την Επιτροπή Προσφορών, καθώς και τον πρώην λειτουργό του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργο Κουλαππή και τον υιό του Νίκο Κουλαππή, ο οποίος είναι γιατρός.

Στην κατάθεσή του, ο Γενικός Διευθυντής της ελλαδικής εταιρείας Helector, Ιωάννης Κοκότσης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι βρέθηκε σε κατάσταση «εκβιασμού» από τους εμπλεκόμενους σε Πάφο και Λάρνακα και έδινε μίζες για «να προχωρά η δουλειά του».

Ισχυρίστηκε ότι ο τέως Δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, έλαβε συνολικά μίζες 646.000 ευρώ από την εταιρεία, ο Οικονομικός Διευθυντής του Δήμου, Δημήτρης Πατσαλίδης, 217.000 και ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης, 138.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το χθες βράδυ το «Σίγμα», εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ο Γιάννης Κοκότσης να χρησιμοποιηθεί ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

Στο μεταξύ με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ανακρίσεις και οι έρευνες της Αστυνομίας, που επεκτείνονται σε όλες τις επαρχίες.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους τρεις υπάλληλους της εταιρείας, που εμπλέκονται στην υπόθεση και καταζητούνται, η Αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης, σε περίπτωση που δεν εκφράσουν την επιθυμία να έρθουν στην Κύπρο αυτοβούλως για να παραδοθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα