Tα κόκκινα χείλη του Giambattista Valli

«Κόκκινη» επανάσταση έκανε φέτος ο Giambattista Valli. Στο μακιγιάζ των μοντέλων, στις επιδείξεις του, δεν υπήρχε η παραμικρή λάμψη.

Η επιδερμίδα ήταν ματ και τα χρώματα ξεψυχισμένα. Με μια εξαίρεση. Την έκρηξη του κόκκινου στα χείλη. Κόκκινο στο χρώμα της τομάτας.

«Εδώ και πολλά χρόνια δεν είχαμε κόκκινα χείλη» λέει η μακιγιέζ Βαλ Γκάρλαντ επιθεωρώντας το μακιγιάζ της Τζίτζι Χαντίντ.

Η Γκάρλαντ, εδώ και πολλά χρόνια συνεργάτιδα

του Βάλι, εξηγεί στους New York Times, ότι η αισθητική γραμμή της νέας χρονιάς (για τη σαιζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2017) περιστρέφεται γύρω από την εξέλιξη του κοριτσιού σε γυναίκα.

«Πρόσωπο που μοιάζει σαν να μην έχει δει ποτέ μέικαπ ή κάποιο highlighter».Για να δημιουργήσει την εμφάνιση η Γκάρλαντ χρησιμοποίησε την λοσιόν Mineralize της Mac (εταιρία με την οποία συνεργάστηκε για το μακιγιάζ των επιδείξεων ο ντιζάινερ) που είναι σαν primer με ματ αποτέλεσμα «ντυμένο» με μια επίσης ματ πούδρα, που να ταιριάζει με την απόχρωση της επιδερμίδας των μοντέλων. Στα χείλη κόκκινο χρώμα, χωρίς λάμψη, ‘σβησμένο’ με πινελάκι για να δίνει την αίσθηση της αθωότητας.

Η αντίληψη στα μαλλιά ακολουθεί κι αυτή την ιδέα των ανεπιτήδευτων νιάτων. Μαλλιά με χωρίστρα στη μέση που μοιάζουν σαν να στέγνωσαν με φυσικό τρόπο και δεν είναι καθόλου στημένα. Νιάτα (σχεδόν) ατημέλητα και (ελαφρώς) ατίθασα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα