Oμόνοια: Αυτή τη φορά θα είναι αλλιώς... (VIDEO)

Οι τελευταίες επισκέψεις της Ομόνοιας στην Πολωνία ήταν ευχάριστες. Για τρία συνεχόμενα καλοκαίρια οι «πράσινοι» πραγματοποιούσαν το βασικό στάδιο πρετοιμασίας στην Οπαλένιτσα, μια μικρή πόλη έξω από το Πόζναν, σε ένα πανέμορφο και άρτια ογρανωμένο προπονητικό κέντρο.

Αν πρέπει, όμως, να θυμηθούμε την τελευταία φορά που το «τριφύλλι» βρέθηκε στην Πολωνία για ευρωπαικό παιχνίδι, θα πρέπει να πάμε πίσω στο καλοκαίρι του 2003 και εκείνο το εφιαλτικό παιχνίδι κόντρα στην πανίσχυρη Βίσλα.

Ένας μετέπειτα

παίκτης του «τριφυλλιού», ο Ζουράφσκι, άνοιξε το σκορ μόλις το 11΄ και μέχρι το 70΄ ο δείκτης έφτασε στο βαρύ 5-0. Η ομάδα του Τόνι Σαβέβσκι μάζεψε κάπως την κατάσταση στα τελευταία λεπτά, με τον Αλωνεύτη να έρχεται από τον πάγκο και να τα βάζει σχεδόν μόνος του με τους Πολωνούς. Ο τότε 20χρονος επιθετικός δημιουργούσε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη και κέρδισε δύο πέναλτι, τα οποία μετέτρεψε σε γκολ ο Ράουφμαν. Τελικό αποτέλεσμα 5-2, σκορ που δεν ανατράπηκε στον επαναληπτικό του ΓΣΠ (2-2).

Τίποτα δεν είναι το ίδιο με εκείνο το παιχνίδι. Προφανώς και η Γιαγκελόνια δεν είναι Βίσλα, αλλά και η Ομόνοια έχει αλλάξει πολύ από το 2003. Όχι μόνο σε πρόσωπα, αλλά και σε νοοτροπία. Το ευρωπαικό της DNA είναι διαφορετικό, η ομάδα είναι πιο έμπειρη, χρόνο με το χρόνο παρουσιάζεται πιο διεκδικητική και άπαντες ευελπιστούν ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι αλλιώς.

Πρώτος από όλους το πιστεύει ο Κώστας Καϊάφας, ο οποίος αγωνίστηκε σε εκείνο το μαρτυρικό παιχνίδι. Όπως και ο βοηθός του στο προπονητικό τιμ, Άκης Ιωακείμ, και φυσικά ο έφορος της ομάδας, Ράινερ Ράουφμαν

Keywords
Τυχαία Θέματα