Oι 5+1 υποσχέσεις του Τραμπ που άρχισαν να υλοποιούνται

Ακόμη δεν ορκίστηκε και τα όσα υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του άρχισαν να υλοποιούνται. Ο λόγος για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, όπως σιγοψιθύριζε κατά τον πρώτο χορό με τη σύζυγό του δανειζόμενος τους στίχους από το αξέχαστο τραγούδι του Φρανκ Σινάτρα, το έκανε με τον δικό του τρόπο (I did it my way).

1. Κατάργησε το Obamacare με το που τελείωσε η παρέλαση την μέρα της ορκωμοσίας.

Το πρώτο εκτελεστικό διάταγμα που υπεγράφη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, έδινε εντολή

για άμεση μείωση των κανονιστικών επιβαρύνσεων που συνδέονται με το Obamacare.

2. Γύρισε σελίδα στις σχέσεις με Ισραήλ

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να τον επισκεφθεί στην Ουάσιγκτον τον Φεβρουάριο, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού μετά την πρώτη τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ των δύο ηγετών, έπειτα από την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

"Η τελική ημερομηνία θα οριστεί τις ημέρες πριν από την επίσκεψη", διευκρίνισε το γραφείο του Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας "τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, την ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστινίους και άλλα θέματα".

Όπως επισημαίνεται, "ο Πρωθυπουργός (του Ισραήλ) εξέφρασε τη βούλησή του να εργαστεί στενά με τον Πρόεδρο Τραμπ προκειμένου να σφυρηλατήσουν το κοινό όραμα για την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή, χωρίς κενά μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ". Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχαν μια "πολύ θερμή" τηλεφωνική συνομιλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε ότι ο Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι θα μετέφερε την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

3. Ανακοίνωσε την αλλαγή στη συμφωνία NAFTA

Ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (NAFTA) που έχουν συνυπογράψει το Μεξικό, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, και θα προτείνει την απόσυρση της χώρας του εάν δεν καταλήξουν σε "δίκαια συμφωνία", σύμφωνα με τον ιστότοπο του Λευκού Οίκου.

4. Επανέλαβε ότι δεν θα δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις.

Τηρώντας τα όσα είπε προεκλογικά, δήλωσε ότι δεν θα δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για τους φόρους που πληρώνει. Ωστόσο, ο WikiLeaks άρχισε τον αγώνα εναντίον του, ζητώντας από τον κόσμο να στείλουν τις φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να τις δημοσιοποιήσει.

«Η σύμβουλος του Τραμπ Κέλιαν Κόνγουεϊ ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ δε θα δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις. Στείλτε τις στο https://wikileaks.org/#submit, ώστε να μπορέσουμε εμείς», ανέφερε ο WikiLeaks στον λογαριασμό του στο Twitter.

Και οι επιθέσεις..

5. Επιτέθηκε (ξανά) σε αυτούς που δεν τον ψήφισαν

'Γιατί δεν πήγαν να ψηφίσουν;', διερωτήθηκε ο Τραμπ, αναφερόμενος στους χιλιάδες κόσμου που συγκεντρώθηκε το Σάββατο στην Ουάσινγκτον για να διαδηλώσει εναντίον του. "Έβλεπα τις διαδηλώσεις χθες, αλλά έχω την εντύπωση ότι μόλις είχαμε εκλογές. Γιατί δεν πήγαν αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν;", έγραψε στο Twitter ο νέος Πρόεδρος. "Οι διασημότητες έβλαψαν πολύ τον σκοπό τους", πρόσθεσε. Σε ένα δεύτερο μήνυμα, μία ώρα αργότερα, έριξε τους τόνους, γράφοντας πως οι ειρηνικές διαδηλώσεις είναι "σήμα κατατεθέν της δημοκρατίας μας".

6. Επιτέθηκε στα ΜΜΕ

Επίθεση εναντίον των μέσων ενημέρωσης εξαπέλυσε από την πρώτη κιόλας μέρα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, κατηγορώντας τα ότι μετέδωσαν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που παρευρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας του.

"Στ' αλήθεια, φαινόταν ότι ήταν 1.500.000 άνθρωποι, το πλήθος έφτανε ως το Μνημείο Ουάσιγκτον", δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο αρχηγείο της CIA. "Παρακολουθούσα έναν τηλεοπτικό σταθμό που έδειχνε γρασίδι χωρίς κόσμο, κάνοντας λόγο για 250.000 θεατές", είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος. "Αυτό είναι ψέμα", πρόσθεσε. Ο Τραμπ είπε ότι οι δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των "πλέον ανέντιμων ανθρωπίνων όντων στον πλανήτη".

Keywords
Τυχαία Θέματα