Παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Χατζηκωστή στο Λονδίνο

Μεγάλη ήταν η προσέλευση Κυπρίων και άλλων κατοίκων του Λονδίνου το βράδυ της Δευτέρας στο κτίριο της Υπάτης Αρμοστείας για την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Χατζηκωστή, ‘Destination Earth – A New Philosophy of Travel by a World Traveler’.

Το βιβλίο αποτελεί το απόσταγμα των εμπειριών του συγγραφέα κατά τη διάρκεια του συνεχούς ταξιδιού του, διάρκειας εξήμισι ετών, σε 70 χώρες, σε

έξι ηπείρους.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Ύπατος Αρμοστής Ευριπίδης Ευρυβιάδης ανέφερε ότι ο κ. Χατζηκωστής ταξίδεψε για να δει τον κόσμο και τα μυστήρια της ζωής και΄, χαριτολογώντας, παρατήρησε ότι θα έπρεπε να αλλάξει το όνομά του σε ‘Οδυσσέας’.

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στις εμπειρίες του και στο βιβλίο του σε συζήτηση που είχε με τον Μορφωτικό Σύμβουλο της Υπάτης Αρμοστείας, Δρα Αχιλλέα Χατζηκυριάκου, ο οποίος είχε την ευθύνη της διοργάνωσης της εκδήλωσης.

Όπως είπε ο κ. Χατζηκωστής, αποφάσισε να ξεκινήσει το ταξίδι του ψάχνοντας απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και το βιβλίο του αποτελεί συλλογή ιδεών βασισμένων στα ημερολόγια που κρατούσε.

Ως γενικά συμπεράσματα από τα ταξίδια του, ο Κύπριος συγγραφέας ανέφερε τη συνειδητοποίηση ότι «το ανθρώπινο είδος είναι καλό», καθώς γνώρισε ανθρώπους που ήθελαν να τον βοηθήσουν σε ώρες ανάγκης και ότι υπάρχει ένας κοινός ανθρωπισμός που φέρνει όλους μας κοντά και μηδενίζει τελικά τις όποιες αρνητικές εμπειρίες.

Ο κ. Χατζηκωστής είπε επίσης ότι ανέπτυξε μία νέα ταξιδιωτική φιλοσοφία και ότι το βιβλίο του είναι το πρώτο που παρουσιάζει μία συμπαγή σειρά ιδεών και όρων που συνοδεύουν αυτή τη νέα φιλοσοφία.

Όπως εξήγησε, αν θεωρήσει κανείς ότι δεν υπάρχουν σύνορα μεταξύ κρατών, τότε μπορεί πιο εύκολα να κατανοήσει τις τοπικές κοινωνίες και τις ιδιαιτερότητές τους.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα