O ΠΙΣ έχει καταθέσει σωρεία εγγράφων για την Υγεία

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος έχει καταθέσει διαχρονικά σωρεία εγγράφων και υπομνημάτων σε όλους τους Πολιτειακούς αξιωματούχους και τεχνοκράτες που ασχολούνται με τον τομέα της Υγείας, στα οποία καταγράφονται με λεπτομέρεια οι διαχρονικές μας θέσεις, από τις οποίες ένας σημαντικός αριθμός δεν συμπεριλαμβάνεται στα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί στην Βουλή, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο Σύλλογος.

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα αλλά και το περιεχόμενο

των δηλώσεων του Υπουργού Υγείας, στα πλαίσια ενημερωτικών τηλεοπτικών εκπομπών σχετικά με τις εξελίξεις του τομέα της Υγείας, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει ότι σε ένα ειλικρινή, δημοκρατικό και εποικοδομητικό διάλογο που αφορά την οποιαδήποτε μεταρρύθμιση και ειδικότερα αυτή του τομέα της Υγείας, θα πρέπει να επικρατεί ο σεβασμός και η αναγνώριση από την πολιτεία των θεσμικών οργάνων καθώς και των συμβαλλόμενων φορέων.

«Η πολιτική της δημόσιας σύγκρουσης, των αντιπαραθέσεων και των άστοχων σχολιασμών με αρκετά υπονοούμενα δεν επιλύει τα προβλήματα του τομέα της Υγείας ούτε και εξομαλύνει την λειτουργία του. Συμφωνούμε ότι δεν αποτελεί προαπαιτούμενο, για την οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, η απόλυτή συμφωνία όλων των συμβαλλόμενων φορέων. Εντούτοις, δεν είναι σοφό εκ μέρους των υπεύθυνων για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της μεταρρύθμισης να μην λαμβάνουν υπόψη την άποψη του θεσμικού οργάνου αλλά και των Κύπριων γιατρών στο σύνολο τους οι οποίοι έχουν ουσιαστική γνώση του τομέα της υγείας και είναι από τους κύριους συντελεστές των φορέων υλοποίησης που θα κληθούν να εφαρμόσουν τη μεταρρύθμιση», προσθέτει.

Ο ΠΙΣ αναφέρει, τέλος, ότι εμμένει στις θέσεις του ότι για να διασφαλιστεί η ομαλή μεταρρύθμιση του τομέα της Υγείας χρειάζεται αναζήτηση συνεργειών και συνεργασιών της Πολιτείας με όλους τους συμβαλλόμενους φορείς, ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη παροχή ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς τους ασθενείς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα