O Meat Loaf εφ' όλης της ύλης

Για την υγεία του, το Rocky Horror, τη μέθοδο υποκριτικής του και πολλά άλλα μίλησε ο Meat Loaf ο διάσημος Αμερικανός τραγουδιστής σε webchat με αναγνώστες της ιστοσελίδας του The Guardian.

Ο τραγουδιστής που έγινε γνωστός και από τους ρόλους του στις ταινίες "The Rocky Horror Picture Show" (1975) και "Fight Club" (1999) δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για την κατάσταση της υγείας του, επειδή το καλοκαίρι

είχε καταρρεύσει επί σκηνής σε συναυλία στο Έντμοντον του Καναδά.

“Η υγεία μου είναι μια χαρά. Ναι, κάνω περιοδείες και τραγουδάω, αλλά επίσης θα ασχοληθώ με τον κινηματογράφο και θα επικεντρωθώ σ ' αυτό τα επόμενα χρόνια” ανέφερε.

Όταν ένας από τους αναγνώστες του ζήτησε συμβουλές υποκριτικής, απάντησε ότι για να οικοδομήσεις έναν πραγματικό χαρακτήρα χρειάζεται αυτό που λέγεται “προϊστορία”.

“Θα πρέπει να ξεκινήσεις τον χαρακτήρα, από τότε που γεννήθηκε, να ξέρεις ποιοι ήταν οι γονείς του, σε ποιο σχολείο πήγε, αν ήταν αθλητής, αν έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού, ποιο ήταν δηλαδή το πρόσωπο που προσπαθείς να βρεις; Αυτά θα σου πουν ποιος είναι ο χαρακτήρας. Την ώρα που ετοιμάζεις τον χαρακτήρα συνεχίζεις να κάνεις αναφορές στην προϊστορία και θα έχεις όλο και περισσότερες πληροφορίες για το χαρακτήρα που είσαι έτοιμος να υποδυθείς” υπογράμμισε.

“Πρέπει να πωλούνται ακόμη αντίτυπα του άλμπουμ Bat Out Hell... ποιο είναι το ύψος των ετήσιων δικαιωμάτων κυριότητας”; ρώτησε ένας αναγνώστης και ο τραγουδιστής απάντησε: “μηδέν από το 1978”.

“Έχω μία αόριστη ανάμνηση ότι σκότωνες δύο προέδρους των ΗΠΑ σε επεισόδιο της σειράς “The Outer Limits”. Νομίζω ότι είχε να κάνει με ταξίδι στον χρόνο. Το φαντάστηκα;” ήταν η ερώτηση ενός άλλου αναγνώστη και ο Meat Loaf του απάντησε: “Πιστεύω ότι ήταν ένας εφιάλτης που είχες”.

“Είμαι ανθρώπινο ον. Οι άνθρωποι έρχονται για να μου μιλήσουν – δεν διαφέρω από εσάς, αν άνθρωποι έρχονται και σας μιλούν για διάφορα πράγματα. Δεν μου αρέσει πάντα να φωτογραφίζουν, αλλά είμαι βέβαιος ότι και εσάς δεν σας αρέσει” απάντησε στην ερώτηση πως διαχειρίζεται τη φήμη, την πρόσκαιρη αναγνώριση και την έλλειψη ιδιωτικότητας”.

Έχω πρωταγωνιστήσει σε 61 ταινίες, σε πέντε παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ, σε δύο θεατρικά του Σέξπιρ, σε δύο άλλες παραστάσεις, σε standup comedy, ήμουν παρουσιαστής σε τηλεοπτική εκπομπή και παρουσιαστής σε τηλεοπτικό παιχνίδι. Γιατί; Για να αποκτήσω εμπειρία. Δεν σταματώ όμως. Έχω επίσης σκηνοθετήσει μία ταινία και έξι βίντεο, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα να βιώσω. Δεν μπορείς να σταματήσεις να μαθαίνεις, υπογράμμισε απαντώντας στην ερώτηση αν θα συμμετάσχει σε ταινία ή τηλεοπτική σειρά στο άμεσο μέλλον.

Πως προέκυψε ο ρόλος στη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μιούζικαλ “Τhe Rocky Horror Picture Show” ρώτησε αναγνώστης και ο τραγουδιστής και ηθοποιός απάντησε “Μου τηλεφώνησαν και μου πρότειναν τον ρόλο”.

“Η ροκ μουσική δεν είναι κάτι που βάζεις σε ένα CD ή βινύλιο. Η ροκ μουσική είναι κάτι που ζεις” σημείωσε ο τραγουδιστής απαντώντας στην ερώτηση αν η ροκ μουσική έχει ακόμη μέλλον.

“Έτσι, ακόμη και αν όλοι οι καλλιτέχνες που γράφουν ροκ μουσική αποφάσιζαν ότι δεν πρόκειται να γράψουν άλλο, οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να παίζουν ντραμς και κιθάρα. Είναι το ίδιο όπως με τις συμφωνίες ή τις όπερες. Είναι το ίδιο όπως με την αφρικανική μουσική, η οποία μπορεί να μην πουλάει εκατομμύρια δίσκους, αλλά εξακολουθεί να παίζεται και να συγκινεί. Για μένα είναι ένα συναίσθημα. Και δεν είναι τα συναισθήματά μου - είναι τα συναισθήματά σας, τα συναισθήματα του κοινού” ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση αν έχει έρθει το τέλος της ροκ μουσικής.

Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας την καλύτερη συνταγή Meat Loaf; ρώτησε ένας άλλος αναγνώστης και ο τραγουδιστής τον παρέπεμψε σε επεισόδιο της εκπομπής μαγειρικής Hairy Bikers, στη διάρκεια του οποίου μαγείρεψε κοτόπουλο Meat Loaf.

Ο τραγουδιστής αποκαλύπτει και ποια είναι η φιλοσοφία ζωής του: “Ο, τι κάνετε, είτε πρόκειται για συνεντεύξεις, είτε εργάζεστε στη σκηνή, σε ένα live show, σε μια ταινία, είτε κάνετε περιοδεία για ένα βιβλίο, να δώσετε το καλύτερο που πρέπει να δίνετε. Αυτό που βλέπετε στη σκηνή σε ένα live show, θα το δείτε και σε μια πρόβα ενός live show. Αυτό που βλέπετε σε ταινία θα το βλέπατε και σε πρόβα μιας ταινίας. Με άλλα λόγια, κάντε εξάσκηση τόσο σκληρά σαν να παίζετε”.

Το Bat Out of Hell του Meat Loaf έγινε μιούζικαλ από τον Jim Steinman, τον άνθρωπο που έγραψε όλα τα τραγούδια του άλμπουμ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα