M.Mαυρίδης: Θα είχαμε πτωχεύσει αν δεν ήταν η Τρόικα

Όποιος και να έφερε την Τρόικα στην Κύπρο, πολύ καλά έκανε, είπε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2017 στην Ολομέλεια της Βουλής επειδή - όπως ανέφερε - “αν η Τρόικα δεν ερχόταν στην Κύπρο,

θα είχαμε πτωχεύσει”.

Ο κ. Μαυρίδης είπε ακόμα ότι το πρόβλημα με τα δημόσια οικονομικά και το κόστος λειτουργίας της κρατικής μηχανής οφείλεται στη νοοτροπία και τη λογική που εκφράζει η παροιμία “από εν φορτώνει από έσσω σου, τάνα του να φορτώσει”.

Απαντώντας σε αναφορές Βουλευτών για τη φτώχεια, ανέφερε προς ενημέρωση Βουλευτών και πολιτών ότι η φτώχεια και οι ανισότητες δεν αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια, παρά μόνο οριακά.

Ο κ. Μαυρίδης είπε ότι η αύξηση ήταν κατά 50% από το 2008 μέχρι το πρώτο έτος της παρούσας διακυβέρνησης.

Συνεχίζοντας, είπε ότι αύξηση κατά την ίδια περίοδο παρουσιάστηκε και στο ποσοστό αυτών που στερούνται βασικών υπηρεσιών, όπως αυξήθηκε η παιδική φτώχεια.

Είναι γεγονός ότι η νεανική ανεργία βρίσκεται ψηλά και αυτό οφείλεται στην παροχή πτυχιούχων σε κορεσμένα επαγγέλματα, είπε περαιτέρω ο κ. Μαυρίδης και διατύπωσε τη θέση ότι τα Πανεπιστήμια πρέπει να μειώσουν τις θέσεις στα κορεσμένα επαγγέλματα και να ανοίξουν θέσεις σε τομείς που απαιτεί η αγορά εργασίας και να παράγουν εργαζόμενους και όχι ανέργους.

Το πρόβλημα με τους προϋπολογισμούς των τμημάτων είναι η νοοτροπία που είχε αναπτυχθεί να περιλαμβάνουν στους Προϋπολογισμούς των Τμημάτων δαπάνες που δεν θα αξιοποιήσουν και για να διατηρήσουν τον Προϋπολογισμό τους στο ίδιο επίπεδο.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ εξέφρασε επίσης την άποψη ότι κανονικά όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έπρεπε να εργάζονται με συμβόλαια και επικαλέστηκε τον Μαρξ, που όπως είπε, είχε διαμηνύσει στον Βοναπάρτη ότι είναι ευτελής ελεημοσύνη να εργοδοτείς εργαζομένους χωρίς να τους χρειάζεσαι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα