Ακιντζί: Πενταμερής θα είναι η διάσκεψη τον Γενάρη

Σημαντικό ορόσημο για τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, η πενταμερής διάσκεψη που θα γίνει με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων", αναφέρει σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες, ο Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ακιντζί, στις επαφές του στις Βρυξέλλες,
έθεσε το λογικό και ρεαλιστικό όραμα για τον τουρκοκυπριακό λαό. "Επιδιώκουμε μια πολιτική η οποία επανατοποθετεί τους Τουρκοκύπριους στο επίπεδο ισότητας, ελευθερίας και ασφάλειας", τόνισε. Η στάση την οποία τηρεί η τουρκοκυπριακή πλευρά, σύμφωνα με τον Μουσταφά Ακιντζί, διαφυλάσσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, αλλά λαμβάνει υπόψη και τα δικαιώματα της άλλης πλευράς.

Αναφερόμενος στο τεχνικό και οικονομικό κομμάτι της λύσης, ο κ. Ακιντζί σημείωσε ότι θα το συζητήσει και με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά γενικά είναι ένα κρίσιμο ζήτημα το οποίο απασχολεί τις συναντήσεις και μεταξύ των δυο πλευρών αλλά και με ξένους αξιωματούχους.

Δεκτό το αίτημα των αρχηγών για κοινή μετάβαση στη Γενεύη

Ακιντζί: Πενταμερής θα είναι η διάσκεψη

Σε σχέση με τη Διάσκεψη για την Κύπρο, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου 2017, ο Μουσταφά Ακιντζί, παρά τα όσα λέει η ελληνοκυπριακή πλευρά, ξεκαθάρισε ότι θα είναι πενταμερής με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων και θα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο προς την επίλυση του Κυπριακού, καθώς αναμένει πως σε αυτήν θα σκιαγραφηθεί η λύση.

Στην επόμενη φάση μετά τη Διάσκεψη, τους πρώτους μήνες του 2017, θα προχωρήσει η συγγραφή του Συντάγματος και των ομοσπονδιακών νόμων και θα καθοριστούν διάφορα τεχνικά ζητήματα σε σχέση με την εφαρμογή της λύσης. Με τον τρόπο αυτό, θα δοθεί επαρκής χρόνος στις δυο κοινότητες για να προετοιμαστούν για δημοψήφισμα, όπως αναφέρει ο κ. Ακιντζί. Τοποθέτησε εξάλλου το δημοψήφισμα στα μέσα του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα